Sari direct la conținut

Încă un deputat pleacă din grupul PNL și compară situația partidului cu cea a balenelor eșuate: Nimeni înțelege de ce se sinucid din senin

HotNews.ro
Încă un deputat pleacă din grupul PNL și compară situația partidului cu cea a balenelor eșuate: Nimeni înțelege de ce se sinucid din senin

Deputatul Nicolae Giugea a anunțat că a demisionat și el din grupul PNL, numărul parlamentarilor liberali care au urmat exemplul lui Ludovic Orban urcând astfel la 11.

Ce a scris luni dimineață Giugea pe Facebook:

”Începând de astăzi nu mai fac parte din grupul parlamentar al PNL. Este o decizie grea, pe care am luat-o după ce am cântărit cu atenție ce se întâmplă acum în partid.

Nu sunt nou în politică și nu cedez primului impuls, dar știu când lucrurile scapă de sub control. Din păcate, în PNL asta se întâmplă. Partidul Național Liberal este captiv unui grup care se comportă irațional.

Nu există niciun fel de explicație logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîțu a distrus o coaliție perfect funcțională, a distrus un guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcția cea bună și, în cele din urmă, a instalat haosul în țară.

În plină pandemie, așa zisa echipă câștigătoare a declanșat un război în partid, apoi unul în coaliție, apoi unul cu întreaga țară.

Uneori, fără ca oamenii de știință să poată găsi explicații plauzibile, pe plajele din întreaga lume sunt descoperite balene eșuate.

Nimeni nu a reușit să înțeleagă până acum ce le determină pe aceste mamifere să se sinucidă din senin. Ceea ce se întâmplă acum cu PNL seamănă izbitor de mult cu acest fenomen natural.

Partidul se îndreaptă către un naufragiu evident și nimeni nu are curaj să spună nimic. Mulți știu, dar tac. Le e mai frică de șeful din partid, decât de electorat.”

Înainte de Giugea, ultima plecare din grupul PNL a fost anunțată vineri de deputatul Claudiu-Martin Chira, care a acuzat că ”se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament, (…), iar eu nu pot sa fiu părtaş la o asemenea trădare a electoratului care ne-a ȋnvestit cu ȋncredere şi speranţă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro