Sari direct la conținut

Închisoare pe viață pentru eritreeanul care a atacat cu cuțitul două fete în orașul Illerkirchberg, omorând-o pe una dintre ele

HotNews.ro
Politia germana, Foto: Captura YouTube
Politia germana, Foto: Captura YouTube

Justiția germană l-a condamnat la închisoare pe viață pe bărbatul din Eritreea care a atacat două eleve în timp ce acestea mergeau spre școală în orașul Illerkirchberg din sudul țării, una dintre ele fiind înjunghiată mortal, anunță Reuters.

Inculpatul în vârstă de 27 de ani a fost găsit vinovat de omor și tentativă de omor.

Atacul cu cuțitul ce a avut loc anul trecut în orășelul cu o populație de 5.000 de locuitori aflat la vest de Munchen a șocat opinia publică germană, după ce o fată în vârstă de 14 ani a murit iar o alta, de 13 ani, a fost rănită.

Procurorii germani afirmă că bărbatul luase un cuțit asupra sa în data de 5 decembrie cu intenția de a forța oficiali ai autorităților locale să îi emită un act de identitate.

După ce și-a părăsit locuința în dimineața zilei respective, bărbatul și-a mutat la un moment dat arma din rucsac în unul dintre buzunare. Potrivit rechizitoriului magistraților, acesta a decis să le atace pe fete după ce s-a gândit că fetele l-ar fi văzut făcând acest lucru.

Bărbatul a fost arestat la scurt timp după atac.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro