Sari direct la conținut

„Nicio echipă nu este la fel de bună ca Spania”: Madridul se bucură înainte de finala Euro

HotNews.ro
„Nicio echipă nu este la fel de bună ca Spania”: Madridul se bucură înainte de finala Euro
Sărbătoare la Madrid Foto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

La fluierul final, o ovație uriașă a izbucnit în fața ecranului gigant instalat pe malul Manzanaresului, râul care străbate Madridul: miile de fani care au fost acolo pentru a urmări semifinala Euro dintre Spania și Franța au dat startul fiestei, potrivit AFP.

Bombe fumigene au fost aprinse și un steag spaniol uriaș a fluturat în noapte.

De la al doilea gol marcat la jumătatea primei reprize, scorul (2-1) nu s-a mai modificat, iar comentatorii tv repetau întruna, parcă pentru a alunga orice ghinion: „Spania este în finală, Spania este în finală! Trebuie să continuăm până în ultimul minut”.

Pasele din ultimele două minute de joc au fost punctate de „Olé-uri!”, iar explozia de bucurie de la finalul meciului a fost pe măsura ușurării.

„Sunt foarte fericit, dar adevărul este că asta este ceea ce speram. Am fost mai buni”, a declarat Alvar Manjon, un steward în vârstă de 39 de ani.

În apropiere, Alejandro Cara, un student de 19 ani care purta și el tricoul La Roja, s-a declarat „foarte fericit”. „Nu a fost un meci atât de bun pe cât credeam, dar Franța nu merita să câștige, nici măcar să fie în semifinale. Și nu sunt îngrijorat de finală – nicio echipă nu este la același nivel cu Spania!”

Cu steagul Spaniei legat în jurul taliei ca o fustă, Nieves Maseda, 25 de ani, spune că nu este surprinsă: „De la început am spus că Spania va fi în finală și că vom fi campioni. Acest lucru nu face decât să demonstreze că suntem cei mai buni, suntem o echipă bună, suntem bine organizați, așa că „Vamos Spania”!

„Suntem foarte emoționate”, a recunoscut Angela Vicente, o studentă în vârstă de 22 de ani care purta și ea tricoul Spaniei. „Am meritat-o (…). Finala este a noastră, 100% a noastră. Avem cea mai bună echipă de la Euro”.

Pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter), premierul socialist Pedro Sanchez a salutat și el calificarea echipei spaniole în finala Euro, unde va înfrunta Olanda sau Anglia: „MERGEȚI ÎN FINALĂ! Aveți o țară întreagă în spatele vostru! Hai Spania!”

Pe același subiect:

INTERVIURILE HotNews.ro