Sari direct la conținut

Niciun smartphone pentru copiii sub 11 ani, recomandă un important operator de telefonie mobilă

HotNews.ro
Copiii și telefonul mobil, Foto: Andrey Popov | Dreamstime.com
Copiii și telefonul mobil, Foto: Andrey Popov | Dreamstime.com

Părinții nu ar trebui să cumpere smartphone-uri pentru copiii sub 11 ani, avertizează unul dintre cei mai importanți operatori de telefonie mobilă din Regatul Unit, EE, într-un ghid publicat duminică și destinat „protejării copiilor în lumea digitală”, potrivit AFP.

Aproape un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani au un smartphone în Regatul Unit, potrivit unui studiu al autorității de reglementare a mass-media Ofcom publicat în aprilie.

Potrivit EE, o filială a grupului britanic de telecomunicații BT, copiii sub 11 ani nu ar trebui să aibă telefoane care să le ofere acces la internet și la rețelele sociale, ci mai degrabă „dispozitive cu capacitate limitată” cu care pot doar să trimită mesaje și să efectueze apeluri.

Tinerii sub 13 ani ar trebui să aibă acces limitat la rețelele sociale, susține EE. Părinții acestora ar trebui să instaleze controale pentru a monitoriza timpul petrecut pe ecran, utilizarea aplicațiilor și să stabilească limite de timp pentru anumite aplicații.

Interzicerea totală a smartphone-urilor pentru tinerii sub 16 ani?

Controalele parentale ar trebui activate până la vârsta de 16 ani, potrivit operatorului. Acest lucru ar face posibilă gestionarea accesului la site-uri, conținuturi și platforme inadecvate.

Aceste recomandări vizează „protejarea copiilor în lumea digitală”, a declarat EE, care nu își va limita vânzările de smartphone-uri în funcție de vârsta utilizatorilor.

Compania dorește să ajute părinții „să facă cele mai bune alegeri pentru copiii lor”, a declarat Mat Sears, directorul de afaceri corporative al EE.

În Regatul Unit există o dezbatere animată cu privire la modul de reglementare a accesului copiilor și adolescenților la tehnologie și la smartphone-uri.

În mai, deputații din Comisia pentru educație a Camerei Comunelor au susținut că guvernul ar trebui să ia în considerare interzicerea totală a smartphone-urilor pentru tinerii sub 16 ani.

Însă prim-ministrul Keir Starmer, el însuși tatăl a doi adolescenți, a exclus în iulie o interdicție a telefoanelor pentru tinerii sub 16 ani. „Nu cred că este o idee bună”, a spus el, sugerând în schimb să se pună în aplicare o «protecție mai bună».

Foto: Andrey Popov | Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro