Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă nu și-a mai făcut loc în agendă pentru întâlnirea cu Elena Lasconi, după ce lidera USR a spus că „e nevoie de o igienizare în PNL”

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și Elena Lasconi. Foto: INQUAM Photos / octav Ganea / George Călin
Nicolae Ciucă și Elena Lasconi. Foto: INQUAM Photos / octav Ganea / George Călin

Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Senat, că nu se va întâlni cu Elena Lasconi în această săptămână, deoarece are un program încărcat. Întâlnirea fusese anunțată de lidera USR la Digi 24, dar remarcile ei din emisiune i-au iritat pe membrii conducerii PNL, spun surse din partid, pentru HotNews.

Elena Lasconi a dezvăluit, în urmă cu două zile, că urmează să se întâlnească cu Nicolae Ciucă și a adăugat atunci că „PNL are nevoie de o detașare de PSD, dar și de o igienizare”. Comentariul ei i-a deranjat pe membrii conducerii PNL, care i-au sugerat președintelui liberal să amâne discuția, spun mai multe surse din partid.

„În această săptămână, așa cum arată programul acum, nu putem să ne vedem. Dumneaei doar ce a preluat conducerea partidului și cred că trebuie să se ocupe cu predilecție de partidul dumneaei. De PNL are cine să se ocupe”, a fost răspunsul președintelui PNL, după afirmațiile Elenei Lasconi.

El i-a sugerat președintei USR să exprime cu mai mult tact opiniile despre partidul pe care îl conduce.

„În acest moment există foarte mult entuziasm și ar fi bine ca înainte să ne exprimăm public anumite opinii să stăm și să gândim mai bine care sunt consecințele. Mă opresc aici”, a adăugat liderul PNL.

Rareș Bogdan i-a transmis Elenei Lasconi „să-și vadă lungul nasului”

Potrivit acestuia, candidatura Elenei Lasconi la prezidențiale nu va pune probleme PNL să intre în turul al doilea. Cu toate acestea, Nicolae Ciucă a evitat să spună dacă va negocia un acord de susținere cu USR, dacă va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, programate pentru 8 decembrie.

Elena Lasconi a avut însă o altă opinie despre o posibilă susținere între USR și PNL în turul al doilea de la prezidențiale.

„Cred că asta e de la sine înţeles. Dacă, să presupunem… Nu, n-ai cum…Adică tot o formaţiune de dreapta ar trebui să susţii, chiar dacă acum eşti atât de lipit de PSD. Ştiu că există voci în PNL care au fost şi împotriva celei de-a doua alianţe cu PSD şi care îşi doresc să se întâmple această igienizare. Vom vedea”, a spus președinta USR la Digi24, citată de Agerpres.

O poziție mai dură la adresa Elenei Lasconi a venit din partea prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan. Într-o intervenție la Prima News, el a catalogat intervenția președintei USR drept „ușor obraznică” și i-a recomandat „să își vadă de lungul nasului”.

INTERVIURILE HotNews.ro