Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă păstrează suspansul în privința candidaturii comune PNL-PSD la președinție, dar spune ce „a reușit să deslușească” până acum

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Rezultatul obţinut de PNL la alegerile locale, de 28 % scor politic, este cât se poate de bun, ţinând cont de faptul că, nu cu mult timp în urmă, sondajele indicau pentru liberali o situare la 14-16%, a declarat, duminică noaptea, liderul PNL, Nicolae Ciucă, care a comentat și scorul obținut de Sebastian Burduja, precum și ideea ca social-democrații și liberalii să vină cu un candidat comun la scrutinul prezindențial. „În momentul de faţă, PNL a luat decizia să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, a spus Ciucă.

„Guvernarea erodează”

„Este un vot al românilor, este o recunoaştere pe care suntem datori să o îndreptăm către toţi cei care astăzi au votat PNL. Aşa cum arată procentele, discutăm de aproximativ 2,5 milioane de români. Şi este, de asemenea, un vot remarcabil pentru lista comună a Alianţei (PSD – PNL n.r.), românii arătând foarte clar opţiunea pentru valorile europene şi refuzul extremismului. Au zis un «Nu» categoric extremismului”, a afirmat liderul liberal, la sediul central al partidului, potrivit Agerpres.

„Motiv pentru care, sigur, rezultatul nostru este cât se poate de bun, ţinând cont de faptul că, nu cu mult timp în urmă, aceleaşi sondaje ne clasificau undeva la 14-16%. Iată, PNL obţine 28% şi, în felul acesta, putem să menţionăm că este un rezultat obţinut după cinci ani de guvernare. Guvernarea erodează”, a continuat Ciucă.

„Opțiunea bucureștenilor”

Legat de scorul obţinut de Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ciucă a arătat că rezultatele din Bucureşti trebuie analizate şi să se ţină „cont de opţiunea bucureştenilor”.

„Trebuie să avem o analiză cât se poate de detaliată, un dialog cât se poate de deschis cu bucureştenii şi trebuie să refacem tot ceea ce înseamnă partea de politică pe care PNL o va face în Capitală. În momentul în care vom avea toate aceste analize finalizate, vom comunica decizia”, a declarat Ciucă.

„În politică niciodată nu trebuie să spui niciodată”

În context, liderul PNL a afirmat că nu se poate lua încă o decizie în legătură cu alegerile prezidenţiale şi parlamentare, întrebat dacă în baza rezultatului obţinut liberalii iau în calcul liste separate la scrutinul legislativ şi un candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

„Nu putem să luăm o decizie în acest moment, trebuie să primim toate rezultatele finale, aşa cum vor fi ele validate la nivelul BEC. Ulterior, în baza analizei la nivelul PNL, vom lua o decizie”, a mai declarat Ciucă.

Președintele liberal a fost întrebat dacă PNL exclude categoric ideea unui candidat comun cu PSD la prezidenţiale şi legată de ea şi listele comune la parlamentare.

„Am mai primit această întrebare care necesită un răspuns categoric, am reuşit să desluşesc, în politică niciodată nu trebuie să spui niciodată. În momentul de faţă, ceea ce vă pot spune este că, PNL a luat decizia să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, a răspuns Nicolae Ciucă.

PSD a câştigat la capitolul vot politic în ţară (consilii judeţene) cu 33%, fiind urmat de PNL – 28%, Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – câte 12%, conform rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde, centralizate la ora 22:00.

Citiți și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro