Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă, răspuns bizar când a fost întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, dar el personal nu le are: „Onoare, respect, predictibilitate”

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Răspunsul bizar a fost oferit de președintele PNL în emisiunea „La Măruță” de la ProTV, iar în ciuda insistențelor gazdei care a întrebat de mai multe ori dacă a înțeles bine întrebarea primită, Nicolae Ciucă și-a menținut răspunsul. Ulterior, el a revenit și a precizat că a fost un „răspuns cu tâlc”.

În emisiune, unde au loc mai multe joculețe în care invitații primesc întrebări pe rând pe hârtie întrebări și aleg dacă să citească cu voce tare sau nu, liderul PNL a fost întrebat trei calități pe care le are Marcel Ciolacu, dar pe care el personal nu le are. Ciucă a replicat „onoare, respect, predictibilitate”. Gazda emisiunii, Cătălin Măruță, a insistat dacă a înțeles bine întrebarea, lucru pe care Ciucă l-a confirmat.

Redăm integral dialogul dintre cei doi:

Nicolae Ciucă: Onoare, respect, predictibilitate.
Cătălin Măruță: Păi, nu… să nu fie înțeles greșit! 

Nicolae Ciucă: Am înțeles foarte bine!
Cătălin Măruță: Sigur?

Nicolae Ciucă: Da!
Cătălin Măruță: Păi nu, nu, mai stați, stați un pic, să nu facem o gafă încă de la început. Deci ați zis onoare, respect și și predictibilitate.

Nicolae Ciucă: Adică nu vreți să întoarcem iutele în sensul în care putem să le livrăm și atlfel.
Cătălin Măruță: Mergem pe răspunsul pe care l-ați dat? Și citim?

Nicolae Ciucă: Da!
Cătălin Măruță: Ați zis onoare, respect și predictibilitate. Deci e citită bine întrebarea? Spuneți trei calitați pe care le are Marcel Ciolacu și nu le aveți dumneavoastră.

Nicolae Ciucă: Da!
Cătălin Măruță: Adică cum? Are el onoarea, respect și predictibilitate și nu aveți dumneavoastră?

Nicolae Ciucă: Da!
Cătălin Măruță: Ați jucat-o cu noi așa, simt că e o capcană undeva la mijloc. A fost cu manta, e ca în politică, trebuie să fim vigilenți.

Emisiunea a mers mai departe cu alte întrebări, iar, la câteva minute, Nicolae Ciucă a revenit cu explicații pentru răspunsul bizar de la început.

„Păi, dacă tot am vorbit de vorbe cu tâlc, cred că la fel s-a interpretat și la răspunsul meu la prima întrebare. A fost cu tâlc. Adică am vrut să înțeleagă toată lumea, chiar și la o emisiune de divertisment, că într-un fel românii percep ceea ce spun politicienii și în altfel se întâmplă lucrurile în realitate. Deci noi trebuie să facem o diferență cât se poate de reală între ceea ce suntem ca oameni și ceea ce ne prezintă într-un anume fel, într-un anume context sau situație, o imagine care de multe ori este prelucrată”, a explicat Nicolae Ciucă.

Emisiunea a avut loc la o zi după ce Nicolae Ciucă a anunțat că rupe coaliția cu PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu că are „în ADN-ul său abuzul de putere”. El a spus că PNL va rămâne totuși în guvern, „pentru a împiedica abuzurile PSD”. Decizia a fost anunțată pe Facebook și motivată prin hotărârea Curții Constituționale, care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

În replică, PSD a făcut „apel la PNL să revină la masa Coaliției și să se comporte responsabil” pentru a nu provoca un blocaj total la guvernare.

INTERVIURILE HotNews.ro