Sari direct la conținut

Nicușor Dan: Am semnat contractul pentru un master plan al pistelor de biciclete din București

HotNews.ro
Pista de biciclete Calea Victoriei, Foto: Hotnews
Pista de biciclete Calea Victoriei, Foto: Hotnews

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete la nivelul Municipiului București, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Acesta „ne va permite să facem investiții în transportul urban alternativ cu bani europeni”, a scris edilul pe contul său de Facebook.

Master planul va fi elaborat de firma F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni.

„ Avem nevoie de acest document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei rețele extinse de piste pentru biciclete, va identifica și prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, ținând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potențiali, trafic, zone de interes, dar și de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraș”, a spus Nicușor Dan.

„Astfel, rețeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și va face legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile limitrofe Capitalei”, a adăugat primarul general al Bucureștiului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro