Sari direct la conținut

Nicușor Dan anunță "chipuri mai luminoase pentru Mihai Eminescu și Ion Creangă": Au fost curățate statuile din Parcul Cișmigiu

HotNews.ro
Parcul Cismigiu - septembrie 13, Foto: Hotnews
Parcul Cismigiu - septembrie 13, Foto: Hotnews

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri că au fost curățate statuile lui Mihai Eminescu și Ion Creangă din Parcul Cișmigiu, iar „curățenia în parcuri merge înainte”. Reamintim că Primăria Capitalei a început curățenia în Parcul Cișmigiu abia de la sfârșitul lunii august, după ce presa a relatat că grădina monument istoric se află în paragină, fiind mizerie, bănci și coșuri de gunoi rupte, alei sparte și pline de excremente de pasăre. Atunci, Nicușor Dan anunța că preia conducerea ALPAB.

  • „Chipuri mai luminoase pentru Mihai Eminescu și Ion Creangă în Parcul Cișmigiu. Am obținut autorizația de la Ministerul Culturii pentru curățarea statuilor și am început cu clasicii literaturii române. Curățenia în parcuri merge înainte, așa cum am spus la sfârșitul lunii august”, a scris pe Facebook, vineri, Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a început curățenia în Parcul Cișmigiu abia în 30 august, când primarul Nicușor Dan a anunțat că a preluat conducerea ALPAB și a promis că în doi ani toate parcurile din București aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor arăta decent.

Parcul Cișmigiu, aflat chiar vizavi de Primăria Capitalei și unul dintre simbolurile orașului, a fost lăsat în paragină: alei pline de excremente de pasăre, miros îngrozitor, iarbă uscată sau deloc, bănci și coșuri de gunoi rupte, jardiniere fără flori și ruginite, locuri de joacă stricate și insalubre, copaci uscați. Nu este singulul caz, în paragină fiind toate parcurile administrate de Primărie: Herăstrău, Circului, Tineretului, Carol.

CITEȘTE ȘI: FOTOGALERIE Cum arată Cișmigiul după curățenia anunțată de primarul Nicușor Dan

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro