Sari direct la conținut

Nicușor Dan, despre anularea candidaturii Dianei Șoșoacă: „Nu pare deloc rezonabil ca cineva care poate să candideze la europarlamentare și să nu poată la prezidenţiale”

HotNews.ro
Nicușor Dan, despre anularea candidaturii Dianei Șoșoacă: „Nu pare deloc rezonabil ca cineva care poate să candideze la europarlamentare și să nu poată la prezidenţiale”
Nicușor Dan Foto: Foto: Primăria Municipiului București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut, luni, o primă reacție după decizia Curții Constituționale de anulare a candidaturii Dianei Șoșoacă. El a calificat decizia drept nerezonabilă și a precizat că PSD ar vrea ca George Simion să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale, conform News.ro.

Nicușor Dan a afirmat că așteaptă motivarea CCR privind decizia de anulare a candidaturii lui Șoșoacă.

„Pe decizia CCR aşteptăm motivarea. De principiu nu pare deloc rezonabil ca cineva care poate să candideze la europarlamentare şi probabil la parlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidenţiale”, a spus primarul Bucureștiului.

Întrebat de jurnaliști dacă PSD îl vrea pe George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale, Nicușor a răspuns că „da, este o chestiune de sociologie”.

Judecătorii CCR au invalidat sâmbătă seară decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Curtea a admis, astfel, două contestaţii privind candidatura Dianei Şoşoacă – una a fost semnată de Bellantoni Amalia, iar cealaltă, de Ursa Mihai Gheorghe. 

Cei doi o au acuzat-o pe lidera SOS România de „ură rasială”, „nerespectarea statutului partidelor și încălcarea Constituției”.

Europarlamentara a acuzat că scoaterea sa din cursă s-a făcut „în folosul liderului AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul al doilea, iar Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială”.

INTERVIURILE HotNews.ro