Sari direct la conținut

Nicușor Dan despre desemnarea candidaților la Primăria Capitalei: Rechinii imobiliari își caută un executant care să facă cum se făcea, blocuri de 10 etaje pe străduțe, blocuri în parcuri

HotNews.ro
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Primarul general Nicușor Dan spune că „rechinii imobiliari își caută candidat la Primăria Capitalei un executant care să facă așa cum se făcea – blocuri de 10 etaje pe străduțe, blocuri în parcuri”. El a comentat astfel faptul că, înainte cu trei luni de alegerile locale, PNL și PSD încă nu și-au stabilit candidații la Primăria Capitalei. În ceea ce privește comasarea alegerilor, Nicușor Dan spune că este „un calcul politicianist să devansezi alegerile locale ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare”.

  • „Acum, rechinii imobiliari își caută un executant care să facă cum se făcea – blocuri de 10 etaje pe străduțe de două benzi, blocuri în parcuri, complexe de blocuri în care nu găsești drum, școală, grădiniță.
  • Provocarea mea pentru rechinii imobiliari este următoarea. Candidați voi, nu vă mai ascundeți în spatele unor amărâți, mergeți în fața bucureștenilor, iar bucureștenii decid dacă mergem în direcția pe care o propunem noi sau mergem în direcția pe care o propuneți voi. Urmează 4 ani foarte importanți pentru București, care vor decide dacă mergem pe calea legalității, a proiectelor mari, necesare, ignorate mult timp, a unei dezvoltări gândite, planificate, sau ne întoarcem la fel de fel de combinații care sunt acoperite de iepurași, ghivece, ouă de dinozauri și alte lucruri”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă.

El spune că PSD nu a făcut opoziție în acest mandat, ci lupta administrației a fost cu rechinii imobiliari.

„O să avem din nou, în locul unei dezbateri publice necesare, o campanie de ură, o campanie cu atacuri la persoană și în campania asta foarte mulți bani subterani de la rechinii imobiliari. Pentru că noi, de fapt, nu am avut o reală opoziție PSD la această administrație. Singura luptă care s-a dat în acești 3 ani a fost lupta între actuala administrație și rechinii imobiliari. Într-o dezvoltare corectă, sănătoasă pentru binele public, și o dezvoltare speculativă, în care privatul ia banii și apoi vine autoritatea și încearcă să repare cum poate, ce se poate repara”, a explicat Nicușor Dan.

Bucureștenii vor avea de ales între 3 luni între un proiect pt bucureșteni și o nouă combinație politicianistă în care bucureștenii nu există, a mai spus actualul edil și candidat pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Este politicianist să dai Bucureștiul la schimb pentru alte funcții sau locuri pe listă, este politicianist să cauți candidat cu 3 luni înainte de alegeri, nu crede nimeni că poți să faci un proiect serios pentru un oraș așa complex cum este Bucureștiul, în 3 luni. Este calcul politicianist să devansezi alegerile locale ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare. Unde este interesul public în acest calcul? Interesul public dimpotrivă ar fi impus o dezbatere publică pe proiecte, în care toată comunitatea să fie implicată și în urma dezbaterii acestor proiecte noi împreună cu comunitatea să alegem proiectul cel mai bun să-l urmăm cu toții. Nu există interes public, există un interes de gașcă, un interes personal”, a mai spus Nicușor Dan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro