Sari direct la conținut

Nicușor Dan: „Sunt mulți PNL-iști care au votat cu mine/ Nu au spus și partidului”

HotNews.ro
Nicușor Dan: „Sunt mulți PNL-iști care au votat cu mine/ Nu au spus și partidului”
Nicușor Dan Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că sunt mulţi liberali care au votat cu el la alegerile locale din acest an, chiar dacă nu au spus asta în interiorul partidului, dar au votat util pentru ca funcţia să nu fie câştigată de Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone, transmite News.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, despre declaraţia liderului PNL, Nicolae Ciucă, potrivit căreia l-ar fi votat la alegerile locale dacă avea buletin de Bucureşti.

„Am trăit patru ani împreună, am făcut administraţia împreună cu PNL, cu USR, cu PMP. Da, ne-am împrietenit, am fost la petreceri împreună. Ne cunoaştem. Sunt mulţi PNL-işti care au votat cu mine, oameni pe care îi ştiu. Nu au spus şi partidului că votează cu mine, dar sunt mulţi PNL-işti care au votat cu mine la alegerile locale pentru că au votat util. Pericolul pentru ei ca persoane era ca Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone să câştige Primăria şi atunci au votat cu mine pentru că eram cel mai bine plasat”, a răspuns Nicuşor Dan.

Întrebat de ce PSD şi PNL au ales varianta propriului candidat, edilul a explicat că a fost vorba despre o strategie legată de comansarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

„Eu sunt convins că dacă ar fi fost decuplate alegerile locale de alegerile europarlamentare, PNL ar fi susţinut candidatura mea, pentru că e logic să vrei să mergi cu câştigătorul. Ei având suprapunere, nu se putea ca în alegerile europarlamentare să meargă cu PSD şi în aceeaşi zi, în alegerile cele mai vizibile pentru Bucureşti, PNL să meargă cu forţele de dreapta”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat, de asemenea, dacă va intra în PNL, primarul Capitalei a explicat că acest lucru nu se va întâmpla în următorii ani.

„În viitorul apropiat, 1-2-3 ani, nu voi intra nici în PNL, nici în PMP, nici în Forţa Dreptei, nici în USR. Pentru o echidiscanţă faţă de partide. Eu nu vreau să mă angajez la lucruri pe care nu le fac şi de asta las deschise posibilităţi. Ceea ce se va întâmpla în 2-3 ani nu cred că ştie niciunul dintre noi”, a spus Nicuşor Dan.

Întrebat recent, într-un interviu la Gândul la care a participat alături de Nicuşor Dan, dacă l-a votat pe Nicuşor Dan la alegerile locale, Nicolae Ciucă a spus: ”Locuiesc în Baloteşti, deci nu am dreptul să votez în Bucureşti, dar l-aş fi votat pe Nicuşor Dan”.

INTERVIURILE HotNews.ro