Sari direct la conținut

Nikolai Patruşev a declarat că SUA au pregătit Ucraina pentru acţiuni militare împotriva Rusiei

HotNews.ro
Nikolai Patruşev, Foto: - / Sputnik / Profimedia
Nikolai Patruşev, Foto: - / Sputnik / Profimedia

Statele Unite ale Americii au transformat Ucraina într-un teren de testare pentru experimente militaro-biologice și au pregătit-o pentru acţiuni militare împotriva Rusiei, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, în timpul unei reuniuni la Tomsk.

Acesta a afirmat că nu este o coincidență faptul că președintele american, Joe Biden, a spus că asistența militară pentru Ucraina și Israel este „o investiție înțeleaptă, care va aduce beneficii securității americane pentru generații”, potrivit Tass, citată de Rador Radio România.

Nikolai Patruşev a atras atenția asupra faptului că Statele Unite ale Americii, prin politicile sale, au provocat și continuă să alimenteze situația din Orientul Mijlociu.

„Americanii acționează exact în același mod şi în Ucraina, unde au provocat o lovitură de stat, au îngăduit promovarea ideologiei neo-naziste, au transformat Ucraina într-un teren de testare pentru experimente militaro-biologice, au închis ochii la uciderea populației civile din Donbas și au pregătit Ucraina pentru acțiuni militare împotriva țării noastre. În aceste condiții, Rusia s-a ridicat în apărarea populației din Donbas și nu a permis implementarea unor planuri agresive” – a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

După cum a subliniat Patruşev, „reprezentanții țărilor NATO spun deja deschis că Rusia i-a împiedicat să se apropie de granițele ruseşti şi că ucrainenii sunt pentru Occident un instrument de descurajare a Rusiei”.

„În plus, Statele Unite ale Americii, folosind criza ucraineană, au realizat ruperea relațiilor economice dintre Europa și Rusia și au obţinut eliminarea concurenților economici. Americanii își rezolvă problemele economice pe seama altor țări. Iar pentru ca Europa să nu poată primi gaz din Rusia, au aruncat în aer „Nord Stream” – a enumerat Patruşev pașii Washingtonului.

„În legătură cu astfel de acțiuni, credibilitatea SUA și a țărilor Occidentului colectiv a fost epuizată” – a conchis secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro