Sari direct la conținut

Nou atac rusesc la graniță. Mesaj RO-Alert în județul Tulcea / Precizările Ministerul Apărării

HotNews.ro
Nou atac rusesc la graniță. Mesaj RO-Alert în județul Tulcea / Precizările Ministerul Apărării
Dronă de recunoaștere și control ZALA, FOTO: WillWest News / Profimedia Images

Un mesaj RO-Alert a fost emis în noaptea de marţi spre miercuri pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunţat ISU Tulcea, transmit News.ro și Agerpres. Ministerul Apărării a anunțat că mai multe avioane au fost ridicate de la sol în timpul atacurilor.

UPDATE 09.00 Două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliție Aeriană Extinsă au decolat, în jurul orei 00.50, din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, a transmsi Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

În jurul orei 02.40, din Baza 86 Aeriană Borcea au decolat și două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Aeronavele spaniole și-au încheiat misiunea în jurul orei 03.00, iar cele ale Forțelor Aeriene Române, în jurul orei 05.00, potrivit MApN.

„Pe parcursul acestui interval orar, sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene”, precizează MApN.

___

Știre inițială: „În această noapte a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune.

Reprezentanţii ISU precizează că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Ucraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale Federaţiei Ruse asupra teritoriului ucrainean şi că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional.

De asemenea, în cursul nopţii au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care se solicitau informaţii.

„Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit, poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, a subliniat ISU.

Precedentul mesaj care semnala riscul căderii unor obiecte ca urmare a atacurilor Rusiei în apropierea frontierei dintre Ucraina și România a fost emis vineri, când patru aeronave au fost ridicate, iar o dronă ar fi intrat pentru scurt timp în spaţiul naţional.

INTERVIURILE HotNews.ro