Noutati editoriale la Humanitas
Arta linistii si a placerii, Michael Flocker
colectia Practic
traducere din engleza de Dana Ligia Ilin
Ziua e prea scurta ca sa mai ai timp si de tine? Viata ta a devenit o agenda, un check list, un sir de „trebuie sa fac, sa nu uit, sa…”? Rutina e prea mare si nimic nu te mai bucura? Te simti obosit, stresat, hartuit? Daca ai raspuns macar o data „da”, fa-ti un bine si citeste aceasta carte.
O carte despre cum sa-ti traiesti viata cu varf si indesat si care te va ajuta sa descoperi ori sa redescoperi gustul placerilor.
Iata cateva dintre citatele care condimenteaza textul: „Placerea este inceputul si sfarsitul unei vieti fericite.” (Epicur); „Imi plac porcii. Cainii se uita la noi cu respect, pisicile, cu dispret. Porcii ne trateaza de la egal la egal. (W. Churchill); „Berea este dovada ca Dumnezeu ne iubeste si vrea sa fim fericiti.” (B. Franklin).
![]() |
colectia Cartea de pe noptiera
traducere din franceza de Sabina Chisinevski
La 27 aprilie 1803, ministrul Politiei, Fouche, il trimite pe Donatien Alphonse Francois de Sade la ospiciul din Charenton. Cel care fusese cunoscut ca marchizul de Sade, devenit, dupa moartea tatalui sau, conte, are aproape 63 de ani. Ramane la Charenton pana la sfarsitul vietii. E melancolic, sfidator, disperat, orgolios. Scrie cu mare lacomie.
Memoriile lui sunt o confesiune si un strigat: adevarul despre cel pe care lumea il considera un monstru.
![]() |
traducere din franceza de Nicolae Iliescu
„Cuvantul phallus nu exista. Romanii numeau fascinus ceea ce grecii numeau phallos. In lumea oamenilor, ca si in regnul animal, fascinatia il constrange pe cel ce priveste sa nu-si mai desprinda privirea. Este imobilizat, lasat fara vointa, inspaimantat. De ce am scris, ani in sir, aceasta carte? Pentru a infrunta misterul: placerea este puritana.
Placerea smulge vederea din ceea ce dorinta doar a inceput sa dezvaluie.” (Pascal Quignard)
![]() |
colectia Istorie
editia a II-a
traducere din franceza de Liana Lupasa
Pornind de la literatura greaca si de la datele istorice si arheologice privitoare la lumea elena, autorul realizeaza o fresca extrem de vie a Greciei din secolul al V-lea i.C.: viata la oras si la tara, casatoria si familia, viata femeilor si copiilor in gineceu, educatia si practicarea sportului, munca si meseriile, viata religioasa si teatrul, justitia si razboiul.
Editia de fata (aparuta la 3 decenii de la prima editie in limba romana) a fost completata prin introducerea tuturor pasajelor eliminate de pudibonderia cenzurii comuniste.
![]() |
colectia Intelepciune si credinta
traducere din engleza de Irina Marin si Anca Manolescu, cuvant inainte de Kapila Vatsyayan, prefata de Robert A. Strom, introducere de Anca Manolescu, controlul stiintific al traducerii de Radu Berceau
Vreti sa cunoasteti felul in care, prin mit, India isi rosteste temele metafizice si calea spirituala, acele lucruri esentiale, ultime de care orice om are nevoie? Cititi atunci aceasta carte.
Eruditia ei este cu mult intrecuta de zborul sensului si al asocierilor tematice, de pasiunea „jocului cu Dumnezeu”, de nivelul concordantelor intre gandirea vedantina, cea buddhista si cea a lui Platon, Eckhart ori Dante.