Sari direct la conținut

„Nu putem spune nimic, altfel vom fi zdrobiţi ca niște insecte": un nou deces misterios în elita rusă

HotNews.ro
Vladimir Putin în timpul discursului său către țară, Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia
Vladimir Putin în timpul discursului său către țară, Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

Piotr Kuşerenko a decedat în timpul unei călătorii între Cuba şi Moscova. El ar fi criticat invazia rusă în Ucraina.

Piotr Kuşerenko, ministru adjunct rus al ştiinţei şi învăţământului superior, era în călătorie când i s-a făcut brusc rău. Avionul la bordul căruia se afla a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Mineralnîe Vodî, în Rusia. El a decedat la scurt timp după aceea, scrie presa belgiană

Potrivit canalului de ştiri rus „Zvezd”, astăzi a avut loc o autopsie care să dezvăluie cauzele decesului.

Roman Super, un jurnalist rus care a fugit din ţară anul trecut, a declarat pe Telegram că a vorbit cu Kuşerenko după începutul invaziei în Ucraina. Politicianul ar fi criticat acţiunile Rusiei şi l-ar fi sfătuit pe Roman Super să plece din ţară. „Salvaţi-vă viaţa şi pe cea a familiei dumneavoastră. Plecaţi imediat ce se poate. Nu vă puteţi imagina nivelul de brutalitate din ţara noastră. Peste un an nu veţi mai recunoaşte Rusia. Să plecaţi este decizia corectă”, ar fi afirmat el.

Potrivit jurnalistului, Piotr Kuşerenko ar fi dorit şi el să fugă de ostilităţi, dar era prea târziu pentru el. „Ne retrag paşapoartele. Şi nimănui nu i-ar plăcea să vadă sosind un ministru adjunct rus după această invazie fascistă”, ar fi deplâns el situaţia. „Suntem toţi luaţi ostatici. Nimeni nu poate spune nimic. Altfel, vom fi imediat striviţi ca nişte insecte”.

Cu acest nou deces suspect în cadrul elitei ruse, aproape 35 de personalităţi şi-ar fi pierdut viaţa în împrejurări misterioase.

Material realizat cu sprijinul agenției Rador

Urmărește ultimele evoluții din a 457-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro