Sari direct la conținut

Nume importante din USR , îndepărtate de Elena Lasconi dacă va prelua șefia partidului. „Ghinea a contribuit masiv la dezastrul de la alegeri”

HotNews.ro
Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, care a intrat în cursa pentru șefia USR, a declarat că dacă va fi aleasă președinte a formațiunii politice vrea să aducă alături de ea inclusiv oameni care nu au fost „în prim plan”. Ea a enumărat mai multe nume importante pe care nu le dorește în echipă.
Nume importante din USR , îndepărtate de Elena Lasconi dacă va prelua șefia partidului. „Ghinea a contribuit masiv la dezastrul de la alegeri”
Elena Lasconi Foto: Inquam Photos / George Călin

Întrebată, în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă pe Prima Tv cine va face parte din echipa sa dacă va fi aleasă preşedinte al USR, Elena Lasconi a răspuns că „este posibil” ca printre membrii să se numere Claudiu Năsui, Raluca Prună și Lucian Stanciu-Viziteu, conform News.ro.

„Încă nu am definitivat (lista cu echipa de conducere – n.r.). O să fie şi persoane care nu au fost în prim plan, din ţară. Oricum, eu îmi doresc foarte-foarte mult, în momentul în care o să ajung preşedintele USR, să dăm mai multă putere filialelor din ţară”, a declarat Lasconi.

Primarul din Câmpulung a spus că nici foştii preşedinţi ai USR Cătălin Drulă şi Dan Barna şi nici Ionuţ Moşteanu, una dintre figurile proeminente ale partidului nu vor face parte din echipa sa dacă va deveni preşedinte al formațiunii politice.

„Ei au făcut parte dintre cei care au condus cu adevărat USR-ul şi care au dus la rezultatul acesta. Nu trebuie acum să-i omorâm, nu trebuie să-i scoatem… Noi trebuie să lucrăm împreună, nu se duce nimeni cu maceta să: „Gata, plecaţi!” Pentru că avem nevoie… gândiţi-vă că ei au experienţă de câţiva ani în politica mare din România şi contează. Eu îmi doresc să unesc oamenii, nu să-i dezbin, pentru că altfel noi vom fi şi mai slabi”, a explicat Lasconi.

Aceasta a adaugat că oricare dintre cei trei poate fi în Biroul Naţional „dacă candidează pe alte liste”.

„Asta nu înseamnă că eu nu o să pot să lucrez cu oamenii ăştia, dar nu o să defilez eu cu ei, asta sută la sută”, a precizat Lasconi.

În ceea ce-l priveşte pe Cristian Ghinea, Lasconi susţine că acesta, deşi nu a avut nicio funcţie oficială de conducere în USR, „este unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul” legat de rezultatul electoral al USR.

„El (Cristian Ghinea – n.r.) era lumina, creierul politicilor publice de acolo. El era unul dintre cei care conduceau acest partid şi îşi doreşte în continuare să o facă”, a mai spus Lasconi.

INTERVIURILE HotNews.ro