Sari direct la conținut

O aeronavă Tarom, în care se aflau Mircea Geoană și Luminița Odobescu, a abandonat în ultimul moment decolarea după constatarea unor defecțiuni/ Precizările Tarom

HotNews.ro
Avion TAROM, Foto: MI News & Sport / Alamy / Alamy / Profimedia
Avion TAROM, Foto: MI News & Sport / Alamy / Alamy / Profimedia

Echipajul unei aeronave Tarom care efectua o cursă Bruxelles – Otopeni, cu 93 de persoane la bord, a decis să intervină și să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică, a anunțat operatorul de stat într-un comunicat de presă. Potrivit News.ro și G4Media, la bord se aflau secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ministrul de externe Luminița Odobescu și mai mulți europarlamentari.

„București, România – Astăzi, pe 04 Aprilie 2024, Cursa Tarom ROT374 care opera pe ruta Bruxelles – Otopeni a fost afectată de o întrerupere a decolării din motive de siguranță tehnică. Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, transporta 93 de pasageri”, a anunțat Tarom.

După ce echipajul a decis oprirea decolării, la fața locului a fost solicitat sprijinul mașinilor de pompieri, în conformitate cu protocoalele de siguranță.

„Asigurăm publicul că pasagerii și echipajul se află în siguranță. Aceștia au fost debarcați în condiții sigure, iar echipa locală Tarom oferă asistență pentru a-i ajuta să își continue călătoria”, precizează operatorul de stat.

Aeronava va fi supusă unei inspecții tehnice amănunțite de către o echipă specializată pe aeroportul din Bruxelles. Tarom precizează că va oferi, ulterior, informații suplimentare despre starea tehnică a aeronavei și despre remedierea defecțiunii.

Aeronava este cea denumită „Alexandru Ioan Cuza”, un Boeing 737-800 NG, intrat în flota Tarom în 2018, potrivit News.ro, care precizează că între cei 93 de pasageri se numără Mircea Geoană, ministrul de externe Luminiţa Odobescu şi europarlamentarii Gheorghe Falcă, Daniel Buda şi Mircea Hava.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro