O bucată de tavan a căzut într-un salon al Spitalului Judeţean din Focşani. Ministerul Sănătății: „În momentul de față, secția nu este aglomerată”

O bucată din tencuiala de pe tavanul unui salon al Secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani s-a desprins. La momentul incidentului, în secție se aflau o mamă și copilul ei, care nu au fost răniți, scrie News.ro.
Managerul spitalului spune că spaţiul a fost dat în folosinţă în 2010 şi de atunci nu au mai fost făcute alte reabilitări, igienizări.
Reparații în 10 zile
Spitalul se află în subordinea Ministerului Sănătății. La solicitarea jurnaliștilor, instituția condusă de Alexandru Rafila a oferit un punct de vedere în care arată că „în momentul de față, secția de Boli Infecțioase nu este aglomerată”.
Pacienții internați nu au fost afectați și au fost relocați în alte saloane ale secției, mai precizează Ministerul Sănătății, care spune că în următoarele 10 zile se vor face lucrări de reparații în zonele cu probleme.
Pavilion separat de corpul central al spitalului
Rodica Ifrim, managerul Spitalului Judeţean Focşani a declarat pentru News.ro că incidentul a avut loc în secţia de boli infecţioase a unităţii sanitare, situată într-o clădire separată de corpul central al spitalului.
„În după amiaza zilei de 18 februarie 2025 am fost anunţată de către medicul de gardă, şefa secţiei, cum că o porţiune din tencuiala tavanului din salonul 3 s-a desprins. La momentul respectiv, în salon erau internaţi o mamă cu un copil cu rujeolă dar nu au suferit nicio vătămare corporală, nu au fost implicaţi în acest incident. S-au luat măsurile imediate de evacuare a salonului, au fost relocaţi în alte paturi şi în dimineaţa zilei de 19 februarie 2025 am informat DSP Vrancea despre acest incident şi am solicitat cât mai urgent aprobarea ca intervenţia să fie cât mai rapidă şi promptă la nivelul sectorului, nu neapărat salonul respectiv, la sectorul 3 B din clădirea de boli infecţioase astfel încât să începem lucrările să remediem problemele”, a explicat managerul spitalului.
„Secţia de boli infecţioase este într-un pavilion separat de corpul central, a fost dat în folosinţă în 2010 şi de atunci nu au mai fost făcute cel puţin în sectorul 3B alte reabilitări, igienizări la nivelul spaţiilor respective. Fiind în plin sezon de gripe şi viroze respiratorii am încercat şi am identificat nişte spaţii separate şi am putut să închidem sectorul respectiv astfel încât să putem face lucrările cât mai rapid dar fără pacienţi acolo iar în cazul în care numărul acestor cazuri de gripe viroze depăşesc o să cerem ajutorul secţiei de pneumologie sau alte secţii care să ne ajute în gestionarea acestor cazuri cât suntem pe perioada în care vor fi lucrările respective, la nivelul sectorului respectiv”, a mai explicat managerul spitalului.