Sari direct la conținut

O femeie care a înecat păianjenul colegei sale de cameră a fost arestată pentru cruzime față de animale

HotNews.ro
Salticidae sau paianjenii saritori ar putea visa cand dorm, Foto: cbstockfoto / Alamy / Alamy / Profimedia
Salticidae sau paianjenii saritori ar putea visa cand dorm, Foto: cbstockfoto / Alamy / Alamy / Profimedia

O femeie a fost arestată sub acuzația de furt și cruzime față de animale, după ce ar fi înecat într-un pahar cu bere de ghimbir păianjenul colegei sale de cameră.

Ilena Renae Rasmussen, în vârstă de 43 de ani, din Crestview, Florida, a fost arestată luni pentru moartea păianjenului săritor, considerat animalul de companiei al colegei sale de cameră.

Ea este învinuită că a furat arahnida și a înecat-o în bere de ghimbir, potrivit poliției.

Autoritățile au fost alertate cu privire la acest caz la 15 iulie, când colega de cameră a lui Rasmussen a constatat că păianjenul a dispărut.

„Acuzata a trimis un mesaj victimei în care recunoștea că a înecat păianjenul săritor în bere de ghimbir”, a precizat Biroul șerifului din Okaloosa County într-o declarație obținută de Miami Herald și citată de The Independent.

Păianjenul a fost evaluat la 70 de dolari, dar motivul înecării rămâne necunoscut.

Păianjenii săritori sunt cea mai mare familie de arahnide, cu peste 6.380 de specii identificate de oamenii de știință, conform World Spider Catalog. Numele științific al familiei de păianjeni săritori este Salticidae, potrivit Live Science.

Păianjenii săritori variază foarte mult ca aspect, habitat și prada preferată. Cel mai mare, Hyllus giganteus, poate avea o lungime de 2,5 centimetri, în timp ce speciile mai mici, cum ar fi coloratul Habronattus pyrrithrix, variază între 5 și 8 milimetri.

Păianjenii, uneori ținuți ca animale de companie, au „o importanță benefică considerabilă în combaterea muștelor, țânțarilor și a altor dăunători”, conform Universității din Florida și le place să se acomodeze în structuri artificiale cu multă lumină, unde pot captura insecte.

INTERVIURILE HotNews.ro