Sari direct la conținut

O femeie de 104 ani continuă să pescuiască pe vas. Cine e cea care, întrebată când se va lăsa de ieșit pe mare, a spus: „Când voi muri”

HotNews.ro
O femeie de 104 ani continuă să pescuiască pe vas. Cine e cea care, întrebată când se va lăsa de ieșit pe mare, a spus: „Când voi muri”
Virginia Oliver, „Doamna homar” (FOTO: Robert F. Bukaty / Associated Press / Profimedia Images)

Virginia „Ginny” Oliver, o pescară de homari și o celebritate locală în statul american Maine, a împlinit recent 104 ani și spune că nu are nicio intenție să se pensioneze, relatează revista People : „Încă sunt șefa”.


„Încă sunt șefa”, le-a spus Oliver reporterterilor de la televiziunea locală WGME care au participat alături de familia și prietenii ei la sărbătorirea zilei sale de naștere pe 6 iunie. Femeia și-a sărbătorit ziua alături de apropiați cu înghețată și tort de ciocolată, desertul ei preferat.

Întrebată dacă intenționează să iasă la pescuit de homari vara aceasta, ea a răspuns categoric:

„O, voi merge”. 

Referindu-se la pescuitul de homari, femeia poreclită „Lady lobster” (Doamna homar) a declarat anul trecut pentru The Washington Post, care a intervievat-o la împlinirea vârstei de 103 ani, că „toată viața mea am făcut asta”.

Vara aceasta,  va marca al 96-lea sezon de pescuit de homari pentru Oliver, ea ieșind pentru prima oară în largă alături de tatăl și fratele ei când avea doar 8 ani și a continuat să pescuiască în timpul Marii crize economice care a zguduit SUA în 1929 și s-a făcut resimțită timp de ani de zile.

„Nu mi se face niciodată rău de mare”, le-a mai spus ea jurnaliștilor de la The Post, care au prezentat și rutina ei zilnică: își pune echipamentul de pescuit după ce se trezește, se urcă în barcă și prinde homari timp de mai multe ore.

Oliver a trăit toată viața ei în Rockland, un orășel din Maine cu o populație de sub 7.000 de locuitori. Soțul ei răposat a fost de asemenea pescar.

Iese în larg cu fiul ei, în vârstă de 80 de ani

Dintre cei 4 copii ai cuplului, doar unul – singura lor fiică -, nu a fost niciun fel implicată în afacerea pescuitului de homari. În prezent, Oliver iese în larg cu Max, fiul ei în vârstă de 80 de ani, cei doi având peste 600 de capcane în apă.

Cei doi încă folosesc barca soțului răposat al lui „Ginny”, pe care acesta a botezat-o „Virginia”, după femeia cu care a fost căsătorit timp de 69 de ani. El a murit în 2006 la vârsta de 90 de ani.

Longevitatea Virginiei Oliver a făcut-o o celebritate locală în Maine și jurnaliști de la unele dintre cele mai mari ziare și televiziuni americane i-au cerut interviuri în ultimii ani de ziua ei.

De exemplu, ea le-a relatat jurnaliștilor de la Fox News în 2022 că de-a lungul anilor a avut și alte slujbe, dar că mereu și-a dorit să se întoarcă la pescuit. Cu toate acestea, ea a explicat că nu iese mai mult de 3 zile pe săptămână la pescuit în timpul sezonului de pescuit, care durează din iunie până în octombrie, deoarece 5 zile ar fi „prea mult”.

Întrebată într-un alt interviu din 2021 când intenționează să renunțe la pescuit, ea a răspuns simplu: „Când voi muri”.

INTERVIURILE HotNews.ro