Sari direct la conținut

O femeie din Franța a câștigat 109 milioane de euro la loteria EuroMillions, la scurt timp după ce a fost concediată

HotNews.ro
loteria EuroMillions, Foto: Jakub Porzycki / Zuma Press / Profimedia
loteria EuroMillions, Foto: Jakub Porzycki / Zuma Press / Profimedia

O femeie din Bretania, în vârstă de 50 de ani, care tocmai fusese concediată, a jucat la loteria EuroMillions, deşi nu obişnuia, şi s-a trezit într-o situaţie „de neimaginat”, după cum spune chiar ea: a câştigat un premiu de peste 109 milioane de euro, relatează TF1, relatează News.ro.

S-a întâmplat la începutul lunii septembriie, când franţuzoaica a jucat o grilă care a făcut-o să devină deţinătoarea celui mai mare câştig din istorie în regiunea Bretania. La nivelul întregii Franţe, ea se află printre primii 10 câştigători ai acestui joc de noroc, ocupând locul al nouălea.

Întâmplarea cu această femeie din Bretania, care abia a împlinit 50 de ani, are toate ingredientele unei poveşti demne de un film. Juca foarte rar la EuroMillions. Şi-a amintit să-şi treacă biletul pe la terminalul unui punct de vânzare al loteriei EuroMillions.

La momentul respectiv, nu avea nicio idee despre cât de mult câştigase. Abia când a ajuns acasă, după ce a găsit pe internet rezultatele ultimei extrageri, şi-a dat seama că grila ei corespundea tuturor numerelor extrase. Era câştigătoarea celor 109 milioane de euro puse în joc.

„Este de neimaginat”, a declarat câştigătoarea, care a dorit să rămână anonimă, în timp ce se îndrepta spre sediul loteriei pentru a-şi încasa câştigul.

„Am petrecut minute îndelungate comparând numerele de pe biletul meu cu cele pe care le vedeam pe ecran”, a povestit ea.

Tocmai îşi pierduse locul de muncă, dar norocul i s-a schimbat în cele din urmă. „Eram foarte îngrijorată, dar acum nu mai simt presiunea muncii”, spune ea, cu uşurare. „Se spune că aveam mai multe şanse să fiu lovită de fulger decât să câştig la loterie – cred că soarta a decis altfel”, a comentat ea cu umor.

După ce a câştigat, mărturiseşte că a stat cu ochii pe biletul câştigător zi şi noapte, păstrându-l într-o geantă de mână. „Am tuns chiar şi iarba cu geanta pe umăr”, spune ea râzând.

Ce va face acum cu banii? Călătorii în Thailanda şi Mexic, poate, dar mai ales achiziţionarea în curând a unei case. „Nu am fost niciodată proprietar de casă, este un vis al meu”, spune bretona.

De asemenea, ea va profita de noua sa avere pentru a o împărţi cu cei apropiaţi, sperând să „lase o urmă, o moştenire de care să beneficieze generaţiile viitoare”.

Precedentul record de câştig la loto în regiunea Morbihan, de unde este originară femeia, a fost de „doar” 8 milioane de euro, în 1993. Acest premiu de 109 milioane de euro reprezintă în prezent cel mai mare jackpot câştigat la EuroMillions sau la Loto în 2023 în Franţa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro