Sari direct la conținut

O fetiță de 6 ani, mușcată de un câine în drum spre școală, în București

O fetiță de 6 ani, mușcată de un câine în drum spre școală, în București
Elev la școală. Foto: Inquam Photos / George Călin

O fetiță de 6 ani a fost mușcată de obraz de un câine, luni dimineața, când era, împreună cu mama sa, în drum spre școală. Fata a fost transportată la spital, unde va rămâne internată pe secția de chirurgie plastică. 

Incidentul s-a întâmplat în jurul orei 7:45, atunci când un câine de talie mare, care era plimbat de stăpân fără botniță, a atacat-o pe fetiță. Cea care a sunat la 112 a fost mama copilei. 

„Minorei de 6 ani, căreia i-au fost provocate răni la nivelul obrazului drept, i-au fost acordate îngrijiri medicale, de către un echipaj de prim ajutor, ulterior fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare”, conform Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB). 

Cercetările sunt acum continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Proprietarul câinelui a fost identificat, conform News.ro, și este cercetat pentru „neluarea de către proprietarul / deținătorul animalului a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra persoanei, conform OUG 55/ 2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi”. 

Fetița de 6 ani a fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” pentru îngriji și a rămas internată, împreună cu mama sa, în secția de chirurgie plastică, pentru tratament. Ei i-a fost administrat și vaccinul antirabic, la Institutul „Matei Balș”, scrie News.ro. 

Câinele care a atacat-o pe fetiță este din rasa Akita, conform acelorași surse. 

INTERVIURILE HotNews.ro