Sari direct la conținut

O importantă instituție din România spune că faptele de care e acuzat profesorul Bulai „sunt reprobabile”, însă nu-i retrage premiul oferit în domeniul Pedagogiei

HotNews.ro
O importantă instituție din România spune că faptele de care e acuzat profesorul Bulai „sunt reprobabile”, însă nu-i retrage premiul oferit în domeniul Pedagogiei
Alfred Bulai, înconjurat de polițiști. Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

În 2019, Academia Română i-a acordat lui Alfred Bulai premiul „Constantin Rădulescu-Motru”. HotNews a întrebat Academia ce face după ce profesorul a fost arestat pentru abuz sexual.

Fostul profesor de la SNSPA Alfred Bulai, arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, dosar deschis după investigația siteului Snoop.ro, a primit, în 2019, premiul „Constantin Rădulescu-Motru” din partea Academiei Române, pentru volumul „Fundamentele sociale ale cunoașterii”. 

Premiul „Constantin Rădulescu-Motru” se acordă, potrivit clasificării Academiei, la categoria filosofie, teologie, psihologie și pedagogie. 

„Academia Română consideră absolut reprobabile faptele de care este acuzat sociologul Alfred Bulai și condamnă cu fermitate orice formă de agresiune, manifestată în orice context, public sau privat. Academia Română așteaptă soluționarea dosarului penal și pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a transmis Academia Română la solicitarea HotNews. 

Bulai, arestat la începutul lui septembrie

Alfred Bulai, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat preventiv pe 6 septembrie prin decizia instanței, după ce fusese reținut de către procurori cu o zi în urmă, în urma audierilor.

Sociologul și fostul profesor de la SNSPA a fost transferat vineri din Arestul Capitalei la Spitalul Militar, întrucât nu se simțea bine. Potrivit unor surse judiciare, citate de News.ro, analizele au indicat un infarct. 

INTERVIURILE HotNews.ro