Sari direct la conținut

O navă de război vietnameză a ajuns în Rusia pentru o „vizită de afaceri”

HotNews.ro
Orașul portuar rus Vladivostok. Foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia
Orașul portuar rus Vladivostok. Foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

O fregată înarmată cu rachete vietnameză a ajuns în portul rus Vladivostok într-o „vizită de afaceri”, a anunțat miercuri serviciul de presă al Flotei ruse din Pacific, conform presei de stat citată de Reuters.

„Astăzi, fregata Hung Dao a Marinei Republicii Socialiste Vietnam a sosit în Vladivostok într-o vizită de afaceri”, a declarat serviciul de presă citat de TASS.

Nava va rămâne în Rusia până la sfârșitul lunii iulie, a relatat agenția de stat.

Fregata a fost construită în Rusia și a fost pusă în funcțiune de marina vietnameză în 2018, potrivit bloggerilor militari.

Potrivit Rosoboronoexport, agenţia de stat pentru exportul armamentului, aceasta este proiectată pentru a căuta, urmări și contracara țintele inamice de suprafață, subacvatice și aeriene. Este considerată o fregată ușoară, cu un deplasament maxim de 2.500 de tone.

Acostarea fregatei la Vladivostok, în Extremul Orient al Rusiei, are loc la doar câteva săptămâni după călătoria președintelui Vladimir Putin în Vietnam, unde a declarat că dorește să construiască o „arhitectură de securitate fiabilă” în regiunea Asia-Pacific.

INTERVIURILE HotNews.ro