O opinie critica a Liviei Stanciu la adresa deciziei Curtii Constitutionale privind pragul la abuzul in serviciu a disparut din motivarea publicata pe site-ul CCR
Opinia concurenta a judecatoarei Livia Stanciu, in care critica decizia Curtii Constitutionale (CCR) la sesizarea ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea privind abuzul in serviciu, a disparut din motivarea publicata de CCR pe site-ul propriu, dupa cum arata o simpla comparatie intre cele doua fisiere electronice. De altfel, si numele fisierului a fost schimbat, el numindu-se acum „decizia_392_fara_op_con.pdf”.
- HotNews.ro a adresat o intrebare Curtii, vom reveni cu un raspuns cand ne va fi furnizat
Reamintim ca CCR a obligat legiuitorul să impună un prag valoric în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, susţinând nu este suficient să se constate că faptele incriminate aduc atingere valorii sociale ocrotite, ci această atingere trebuie să prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care să justifice sancţiunea penală.
Judecătoarea Livia Stanciu a formulat o opinie concurentă, argumentând că CCR nu poate impune obligaţii legiuitorului deoarece Curţile Constituţionale nu fac politica legislativă, nu creează legi, ele doar asigură supremaţia Constituţiei în limitele competenţei date de legiuitorul constituant, potrivit News.ro.
Curtea Constitutionala se substituie Parlamentului si reconfigureaza reglementarea infractiunii de abuz in serviciu, a apreciat judecatorul Livia Stanciu intr-o opinie concurenta cuprinsa in motivarea deciziei prin care a fost solutionata exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Bombonica Prodana.
Or, exact aceasta opinie concurenta a disparut din documentul publicat de Curtea Constitutionala la rubrica „Jurisprudenta recenta”.
Vedeti aici documentul publicat ieri, care continea Opinia Concurenta a Liviei Stanciu.
Vedeti aici documentul publicat azi, fara Opinia Concurenta a Liviei Stanciu