Sari direct la conținut

O săptămână până la Power Shift Summit: Descoperă cine participă și cum poți lua parte la eveniment!

O săptămână până la Power Shift Summit: Descoperă cine participă și cum poți lua parte la eveniment!
Power Shift Summit Foto: Power Shift Summit

Mai este doar o săptămână până la Power Shift Summit, evenimentul care va reuni lideri din industria energetică, cele mai mari companii consumatoare de energie și experți din sectorul IT. Pe 29 și 30 octombrie 2024, vino să participi la două zile pline de întâlniri, dezbateri, ateliere și expoziții, unde vei descoperi cele mai recente informații despre rețele electrice, investiții în energie și digitalizare, centre de date și tehnologii cloud, alături de experți internaționali și jurnaliști.

Evenimentul este organizat de Asociațiile Române pentru Energie Eoliană și Fotovoltaică, RWEA și RPIA, în parteneriat cu WindEurope, SolarPower Europe, AmCham, Concordia, AFEER și ACUE.

Ziua 1 – 29 octombrie 2024

Prima zi a evenimentului aduce laolaltă reprezentanți din toate segmentele industriei energetice, de la petrol și gaze naturale la regenerabile. Summit-ul va fi deschis de oficiali ai Guvernului României, prin Ministerul Energiei și Ministerul Fondurilor Europene, de ambasadorii Statelor Unite ale Americii și Suediei la București și directori ai celor mai importante asociații europene din domeniul regenerabil: WindEurope și SolarPower Europe. Lideri din domeniul energiei, precum PPC Renewables România (sponsorul principal al evenimentului), Hitachi, Vestas, OMV Petrom, E.ON, Engie, OX2 și Evryo, vor urca pe scenă pentru a dezbate viitorul energetic, în paneluri interactive moderate de jurnaliști și experți în energie.

Dezbaterile vor fi urmate de workshop-uri despre:

• Analiza prețurilor la energie și tendințele pieței. Sesiune susținutăde AFEER.

• Viitorul finanțării energiei: Ajutor de stat vs. Piețele de capital. Sesiune susținută de PPC Renewables România

• Soluții inovatoare de stocare a energiei. Sesiune susținută de Monsson Group și Prime Batteries

• Reciclarea în sectorul fotovoltaic. Sesiune susținută de RPIA

Ziua 2 – 30 octombrie 2024

A doua zi este dedicată industriilor mari consumatoare de energie și tehnologiei. Ziua va începe cu discursuri ale reprezentanților din cadrul Comisiei Europene, Parlamentului European și Administrației Prezidențiale, urmate de prezentări din partea BusinessEurope, European Aluminium și companiilor precum Nordex Group, Distribuție Oltenia, UiPath, Bento și Cluster Power. Discuțiile se vor concentra pe creșterea competitivității în Europa, transformarea industriilor prin tranziția energetică și rolul tehnologiei în viitorul energiei, prin digitalizare, cloud și centre de date.

Panelurile vor fi urmate de workshop-uri despre: 

• Tranziție energetică eficientă: Cum aducem mai aproape producătorii de energie de consumatori. Sesiune susținută de ACUE

• Tranzacții în sectorul regenerabil. Sesiune susținută de OX2

• Energie eoliană offshore și dezvoltarea lanțului valoric. Sesiune susținută de RWEA

Nu rata oportunitatea de a participa la Power Shift Summit. Intră pe https://powershiftsummit.rpia.ro/ pentru agenda completă și informații despre cum te poți înregistra la eveniment. 

Articol susținut de Power Shift Summit