Sari direct la conținut

O țară afectată de secetă va sacrifica zeci de elefanți și sute de zebre pentru a hrăni oamenii

HotNews.ro
O țară afectată de secetă va sacrifica zeci de elefanți și sute de zebre pentru a hrăni oamenii
Un elefant și zebre la un loc de adăpare din Parcul Național Nxai Pan aflat în Botswana, FOTO: Sergio Pitamitz / robertharding / Profimedia

Autoritățile din Namibia, una dintre țările afectate de seceta puternică din sudul Africii, au anunțat că intenționează să sacrifice 723 de animale sălbatice, printre care 83 de elefanți, pentru a le distribui carnea oamenilor rămași fără hrană, relatează Reuters.

Ministerul namibian al mediului a precizat într-un comunicat publicat luni că sacrificarea animalelor va avea loc în parcuri naturale și în zone comunale unde autoritățile consideră că numărul lor depășește pragul sustenabil în ceea ce privește hrana și sursele de apă disponibile.

Sudul Africii se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din ultimele decenii iar Namibia și-a epuizat până luna trecută 84% din rezervele alimentare, potrivit datelor ONU.

Este așteptat ca în următoarele luni aproape jumătate din populația de aproximativ 3 milioane de locuitori ai Namibiei să se confrunte cu niveluri ridicate de nesiguranță alimentară.

Ministerul mediului de la Windhoek a declarat de asemenea că, având în vedere gravitatea secetei, este așteptat ca conflictele dintre oameni și animalele sălbatice să crească dacă autoritățile nu intervin.

„Drept urmare, 83 de elefanți din zonele de conflict identificate vor fi sacrificați, (iar) carnea va fi alocată programului de ameliorare a secetei”, a precizat ministerul namibian într-un comunicat.

Namibia va sacrifica pentru carne și hipopotami, zebre și antilope

Autoritățile intenționează să sacrifice de asemenea 30 de hipopotami și 60 de bivoli, precum și 50 de antilope impala, 100 de antilope gnu, 300 de zebre și 100 de antilope eland.

Vânători profesioniști și firme angajate de guvern au vânat deja 155 de animale sălbatice, 56.800 de kilograme de carne fiind obținute din sacrificarea lor.

„Acest exercițiu este necesar și este în concordanță cu mandatul nostru constituțional care prevede că resursele noastre naturale sunt folosite în beneficiul cetățenilor namibieni”, a subliniat ministerul mediului.

Peste 200.000 de elefanți trăiesc într-o zonă de conservare uriașă care se întinde în 5 țări din sudul Africii – Zimbabwe, Zambia, Botswana, Angola și Namibia – ceea ce face ca regiunea să fie căminul uneia dintre cele mai mari populații de elefanți din lume.

Sute de elefanți au murit anul trecut în Botswana și Zimbabwe din cauza secetei.

INTERVIURILE HotNews.ro