Sari direct la conținut

O veste din rugby zguduie sportul francez înainte de Franța-Spania de la EURO 2024: Acuzații de viol și o „scenă sălbatică demnă de animale, cu multă violenţă”

HotNews.ro
O veste din rugby zguduie sportul francez înainte de Franța-Spania de la EURO 2024: Acuzații de viol și o „scenă sălbatică demnă de animale, cu multă violenţă”
Hugo Auradou/Profimedia

În timp ce mare parte a publicului francez se pregătea pentru meciul din semifinale de la EURO 2024 dintre Franța și Spania, o altă veste, din rugby, face valuri în presa din Hexagon și în cea din Argentina

Femeia care îi acuză pe rugbiştii francezi Oscar Jegou şi Hugo Auradou de viol ar fi fost şi „strangulată şi bătută”, anunţă presa argentiniană. Cei doi jucători au fost reţinuţi, scrie News.ro.

Presupusul atac a avut loc sâmbătă seara, după meciul Argentina-Franţa, la Hotelul Diplomatic din Mendoza, unde jucătorii şi personalul erau cazaţi în timpul testului cu argentinienii.

Presa argentiniană relatează că victima şi cei doi rugbişti s-au întâlnit într-un club de noapte sâmbătă seara, la câteva ore după meciul Argentina-Franţa câştigat de Les Bleus (28-13). La hotel, la primele ore ale dimineţii de duminică, au avut loc evenimentele relatate.

Oscar Jegou, în meciul contra Argentinei/ Profimedia

MDZ relatează că examinările medicale efectuate au furnizat „dovezi concludente”. În plus faţă de acuzaţiile de agresiune sexuală, femeia ar fi fost „strangulată şi bătută”.

O sursă a declarat presei argentiniene că a fost o „scenă sălbatică demnă de animale, cu multă violenţă”.

Mărturia victimei şi riscul ca jucătorii să fugă, din cauza călătoriei planificate în Uruguay, au determinat poliţia şi autorităţile judiciare să ia măsuri urgente.Martin Ahumada, purtătorul de cuvânt al biroului procurorului din Mendoza, a declarat că „dacă rezultatele sunt în concordanţă cu mărturia victimei, va fi emis rechizitoriul”.Jégou, în vârstă de 21 de ani, şi-a petrecut întreaga carieră la La Rochelle, oraşul în care s-a născut, şi joacă pe linia a treia. El a fost suspendat pentru o lună pe 21 noiembrie de către Agenţia Franceză Anti-Doping după ce a fost depistat pozitiv la cocaină.Auradou, în vârstă de 20 de ani, evoluează la Pau din 2020. El este fiul internaţionalului francez David Auradou (41 de selecţii), care a câştigat campionatul Franţei în 2003 cu Stade Français alături de selecţionerul Franţei, Fabien Galthié.

„Până la proba contrarie, ei sunt considerați nevinovați”

Presa franceză tratează și pe ea pe larg cazul celor doi rugbiști acuzați de viol.

La conferința sa de presă improvizată la hotelul din Buenos Aires, Florian Grill, președintele Federației Franceze de Rugby, a avut „un gând pentru tânără”. Dacă faptele sunt adevărate, ele sunt incredibil de grave”, a spus el. „Este împotriva a tot ceea ce este rugby-ul, tot ceea ce face rugby-ul, tot ceea ce construiește rugby-ul (…) dar trebuie să lăsăm ancheta, care este necesară, să aibă loc”, scrie Le Figaro.

Amélie Oudéa-Castéra a reacționat marți dimineață pe RTL, exprimând un „amestec de consternare, consternare, furie și îngrijorare”. Ministrul Sporturilor „vrea, evident, să se gândească în primul rând la presupusa victimă”, dar a insistat asupra necesității de a „înțelege mai bine circumstanțele, de a înțelege mai bine ce s-a întâmplat”. Ancheta ne va permite să „comparăm versiunile”.

Această nou scandal vine la o zi după ce jucătorul Melvyn Jaminet a fost exclus din echipă pentru remarci rasiste făcute într-o înregistrare video publicată duminică. „Primul arab pe care îl întâlnesc pe drum, îl voi lovi cu casca mea”, a declarat fundașul RC Toulon (25 de ani, 20 de selecții), care s-a filmat în acest scurt videoclip, fără dată, postat ca poveste pe Instagram și șters de atunci.

După victoria în fața Țării Galilor (29-11) și calificarea în semifinalele Cupei Mondiale Under-20, antrenorul echipei Les Bleuets, Sébastien Calvet, a vorbit despre acuzațiile de agresiune sexuală formulate împotriva a doi dintre foștii săi jucători, Hugo Auradou și Oscar Jégou, care au câștigat Cupa Mondială U-20 anul trecut, scrie cel mai mare ziar de sport din Franța, L’Equipe.

„Pentru moment, ei sunt considerați nevinovați”, a spus Calvet. „Dacă faptele sunt confirmate, primul meu gând este la victimă”, a declarat acesta.

INTERVIURILE HotNews.ro