Sari direct la conținut

„Occidentul va cădea în genunchi”: Ramzan Kadîrov, fidel aliat al lui Putin, prezice sfârşitul războiului în 2023

HotNews.ro
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

La aproape un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina, luptele continuă intens, în special în estul ţării. Totuşi, potrivit preşedintelui cecen, Ramzan Kadîrov, conflictul s-ar putea încheia mai repede decât se prevede, potrivit La Libre, citat de Rador.

Într-o discuţie cu fostul lui prim-ministru Ahmed Dudaiev, distribuit pe canalul de mesagerie Telegram, Kadîrov afirmă că „operaţiunea specială” se va încheia până la sfârşitul anului printr-o victorie a trupelor ruse.

„Europa va recunoaşte că a acţionat greşit”, insistă liderul cecen apropiat de Vladimir Putin. „Occidentul va cădea în genunchi şi ţările europene vor trebui – ca întotdeauna – să coopereze cu Rusia în toate domeniile”.

De la începutul conflictului, mii de combatanţi ceceni au părăsit capitala Groznîi pentru a merge pe frontul ucrainean să lupte alături de trupele ruse.

Kadîrov foloseşte vocabularul utilizat de Putin pentru a descrie conflictul din Ucraina. Potrivit preşedintelui, trupele ruse şi cecene cooperează în acest „război sfânt” contra „valorilor satanice” ale Occidentului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro