Sari direct la conținut

Om de afaceri român acuzat că ar fi implicat în tentativa de asasinat a procurorului șef din Bulgaria: „Nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată din Bulgaria”

HotNews.ro
Ivan Gheşev, procurorul general al Bulgariei, Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia
Ivan Gheşev, procurorul general al Bulgariei, Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Un om de afaceri român, Ovidiu Semenescu, ar fi fost implicat în tentativa de asasinat ce l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheşev, care a scăpat nevătămat luni după explozia unui dispozitiv la trecerea maşinii sale oficiale, a scris presa bulgară. Semenescu, cercetat și reținut de DNA în 2015 într-un dosar de corupție și aflat în Elveția, a reacționat printr-un mesaj transmis Antena 3, în care a respins orice implicare și a susținut că își caută „dreptatea în instanţele internaționale” pentru a se apăra de „mafia consacrată din justiția bulgară”.

Potrivit presei bulgare, în complotul vizând asasinarea procurorului general al Bulgariei ar fi implicat și un om de afaceri român, Ovidiu Semenescu.

„Nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată din Bulgaria”

Ovidiu Semenescu a reacționat printr-un mesaj transmis Antena 3, în care a respins orice implicare în tentativa de asasinat a procurorului general Ivan Gheşev.

  • „Sunt un respectat om de afaceri care nu a fost niciodată condamnat în vreun proces, oricât de mult și-ar fi dorit unii sau alții.
  • Problemele mele din Bulgaria sunt generate de faptul că am refuzat să colaborez cu mafia instituționalizată din această țară.
  • Nu mă ascund în Elveția, ci locuiesc în această țară. Faptul că mă apăr cu probe solide și nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată din Bulgaria nu face decât să înverșuneze și mai mult mafia controlată de Ivan Gheșev”, a declarat Ovidiu Semenescu pentru Antena 3.

El a mai spus că crede „într-o justiție corectă” și își caută „dreptatea în instanţele internaționale” pentru a se „apăra de mafia consacrată din justiția bulgară”.

Cine este Ovidiu Semenescu

Ovidiu Semenescu a fost acuzat de apartenență la o grupare care ar fi șantajat politicieni de la Sofia. Numele parlamentarilor apăreau într-un raport realizat de autoritățile bulgare pentru Comisia Europeană și viza contrabanda de țigări „Bulgartabak”, care finanțează organizații teroriste precum „Statul islamic”, „Al Nusra”, PKK și regimul lui Bashar Assad, potrivit Europa Liberă.

Semenescu ar fi fost dat atunci în urmărire generală, în timp ce un al doilea român, Dorin Iordache, și un bulgar, au fost arestați în Bulgaria în septembrie 2019, mai scria Europa Liberă.

Ovidiu Semenescu a fost reținut de DNA în septembrie 2015, alături de Costin Berevoianu, fost consilier al lui Sorin Oprescu, și de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, într-un dosar de cumpărare de influență și de trafic de influență în legătură cu majorarea tarifelor de către Apa Nova București.

Rise Project scria că Ovidiu Semenescu are afaceri în imobiliare, jocuri de noroc, HORECA, turism, media și advertising, fiind cunoscut de când a fost finanțatorul canalului de business Money.ro TV, dar și pentru afacerile cu panotaj stradal pe care le-a derulat prin firma Euromedia.

Tentativa de asasinat a procurorului general al Bulgariei

Procurorul-şef al Bulgariei, Ivan Gheşev, a scăpat nevătămat luni după explozia unui dispozitiv la trecerea maşinii sale oficiale. Parchetul Bulgariei a anunțat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar despre un „incident”.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, spunea că nimeni nu a fost rănit în incidentul produs pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia.

  • „Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat, Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

Sarafov a mai precizat că dispozitivul conţinea aproximativ trei kilograme de explozibil.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro