Sari direct la conținut

Opt militari israelieni au fost uciși în Gaza. Hamas anunțase succesul unei ambuscade

HotNews.ro
Opt militari israelieni au fost uciși în Gaza. Hamas anunțase succesul unei ambuscade
Orașul Rafah este sub asediul armatei israeliene Foto: Omar Ashtawy / Zuma Press / Profimedia

Opt militari israelieni au fost uciși, sâmbătă, în sudul Fâșiei Gaza, a anunțat armata israeliană. Luptele continuă în zona orașului Rafah, soldându-se și cu 19 victime din rândul palestinienilor, transmite Reuters.

Anterior, Hamas anunțase că luptătorii săi au prins în ambuscadă un transportor blindat israelian în zona Tel Al-Sultan, la vest de Rafah, pe care Israelul o atacă de mai multe săptămâni.

Tancurile israeliene au avansat în Tel Al-Sultan, iar proiectile au lovit zona de coastă în care mii de palestinieni își găsiseră refugiul, mulți dintre ei fugind deja de mai multe ori din calea luptelor.

În pofida presiunilor internaționale pentru un armistițiu, un acord pentru încetarea focului pare îndepărtat, după opt luni de la declanșarea conflictului.

Într-un atac aerian asupra a două case din suburbiile orașului Gaza au fost ucise cel puțin 15 persoane. Alte patru au murit în atacuri care au avut loc mai în sud, au anunțat medicii palestinieni.

Armata israeliană a anunțat că forțele sale de a Rafah, cel mai sudic oraș al Fâșiei Gaza, aproape de frontiera cu Egiptul, au capturat cantități mari de muniție, inclusiv din rețea de tuneluri construite de Hamas.

Totodată, Israelul a acuzat Hamas că lansat rachete din zona umanitară din Gaza: două au lovit zone nelocuite din Israel, iar trei au căzut în interiorul Fâșiei. „Este încă un exemplu al folosirii cinice a infrastructurii umanitare și a populației civile ca scut uman de către organizațiile teroriste din Fâșia Gaza”, a transmis armata israeliană.

INTERVIURILE HotNews.ro