Sari direct la conținut

Opt morți după ce o mașină a intrat în mulțime într-o localitate din China. Al doilea incident de acest tip în același oraș la o săptămână distanță

HotNews.ro
Opt morți după ce o mașină a intrat în mulțime într-o localitate din China. Al doilea incident de acest tip în același oraș la o săptămână distanță
Polițiști chinezi Foto: Ichiro Ohara / AP / Profimedia

Un autovehicul a intrat sâmbătă în mulţime într-un oraş mare din centrul Chinei, omorând opt persoane şi rănind cinci, dintre care doi grav, au anunţat autorităţile, fără a preciza dacă gestul a fost intenţionat sau nu, transmite Agerpres.

Incidentul s-a produs în plină noapte, în jurul orei locale 00.10 la Changsha, capitala provinciei Hunan, a anunţat poliţia din districtul Kaifu într-un comunicat.

„Un vehicul cu motor a lovit persoane”, a adăugat sursa citată, fără a furniza mai multe amănunte privind circumstanţele dramei.

Un suspect în vârstă de 55 de ani şi care locuieşte în cartier a fost reţinut de poliţie şi ancheta continuă, menţionează comunicatul.

Weekendul trecut, un incident similar s-a produs la Changsha, când o maşină a intrat în pietoni aparent la întâmplare în apropierea unei intersecţii aglomerate din centrul oraşului.

Media de stat a relatat atunci că opt persoane au fost rănite, dintre care trei grav.

Potrivit AFP, agresiuni la întâmplare cu maşina sau cu un cuţit au mai avut loc în China. Ele au ca mobil adesea dorinţa de răzbunare faţă de societate sau faţă de o instituţie anume.

INTERVIURILE HotNews.ro