Sari direct la conținut

Orban: Programul de guvernare, realizat de 472 de specialişti; vom repara statul

HotNews.ro
Ludovic Orban , Foto: Guvernul Romaniei
Ludovic Orban , Foto: Guvernul Romaniei

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, joi, că programul de guvernare pentru perioada 2021-2024 a fost realizat de 472 de specialişti – membri sau simpatizanţi – şi că liberalii vor „repara statul”.

„6 decembrie reprezintă un moment de referinţă în istoria României. Pe 6 decembrie lăsăm în urmă ceea ce ne dezbină, lăsăm în urmă stângăciile şi nerealizările noastre, practicile, unele dintre ele, neperformante şi ne unim forţele pentru România. Nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi, dar nimeni nu trebuie să lipsească de la acest efort naţional. 6 decembrie este un apel naţional pentru o cauză naţională. Aici nu e vorba despre partizanate politice, este vorba despre viitorul României, despre ceea ce se va întâmpla cu noi toţi”, a spus Orban, la prezentarea programului de guvernare „Dezvoltăm România”.

El a arătat că programul PNL de guvernare este realizat de 472 de specialişti – membri sau simpatizanţi ai liberalilor şi că acesta a determinat autorităţile europene să pună la dispoziţia României peste 80 de miliarde de euro.

„Efectul combinat va fi o transformare în bine a ţării noastre, dar mai presus de toate vom repara statul. Acesta va fi principalul pilon, catalizatorul transformării României. Statul se va transforma din sursa tuturor relelor într-o sursă care facilitează dezvoltare, de la a fi prezent atunci când nu este necesar, până la a fi prezent doar atunci când este necesar, de la a fi un obstacol pentru cetăţeni, la a fi un factor de facilitare a aspiraţiilor lor, de la a fi un leagăn al corupţiei, la a se transforma într-un vector al transparenţei, de la a băga sub preş problemele, până la a le rezolva responsabil”, a spus Orban, potrivit Agerpres.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro