Sari direct la conținut

Organizatorii UNTOLD 2023 au fost amendați după concertul Imagine Dragons

HotNews.ro
UNTOLD 2023, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
UNTOLD 2023, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Pompierii clujeni au amendat organizatorii festivalului UNTOLD 2023 pentru blocarea căilor de acces pe stadionul Cluj Arena la concertul trupei americane Imagine Dragons, potrivit publicației locale Cluj24.

Trupa din Las Vegas Imagine Dragons a urcat pe scenă în a doua zi a festivalului UNTOLD 2023, iar organizatorii s-au lăudat cu o prezență record: 115.000 de oameni.

Mai multe persoane s-au plâns că au rămas pe dinafară chiar dacă plătiseră bilet.

Numărul de persoane care au fost pe Arena Cluj a fost dublu față de cel aprobat de ISU Cluj, acesta fiind de 63.800 de persoane.

ISU Cluj a sancționat organizatorii cu o amendă de 2.500 de lei pentru blocarea căilor de acces, suma fiind achitată în aceeași zi.

Din fericire, în seara concertului nu a fost nevoie de evacuarea de urgență a arenei.

Antreprenorul clujean Doru Șupeală atrăgea atenția în urmă cu o săptămână într-un amplu articol pe blogul său că UNTOLD 2023 s-ar fi putut transforma în „Colectiv 2” dacă ar fi avut loc un eveniment neprevăzut pe arenă ce putea duce la blocarea oamenilor acolo din cauza blocării căilor de acces, faptă sancționată de ISU Cluj.

Gheboasă, Paraziții și Macanache, amendați de Jandarmerie la UNTOLD 2023

Jandarmeria Cluj a anunţat marțea trecută că, după apariţia controverselor legate de concertul susţinut de trapperul Gabriel Gavriş, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, s-a autosesizat şi l-a amendat pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.

De asemenea, în urma spectacolului susţinut la festivalul Untold a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Gheboasă a acuzat Jandarmeria de discriminare după ce a fost amendat după prestația de la Untold. El susține că și alte trupe prezente pe scenă au avut versuri similare sau „mai rele”, dar a fost singurul amendat și pune asta doar pe seama faptul că este rom.

  • „Cum să discriminez eu țiganii? Eu iubesc țiganii și îi reprezint și am fost singurul cu black skin de pe scenă. Au fost colegi care au avut versuri la fel ca ale mele sau mai rele, cu conotații sexuale, dar eu am fost singurul amendat.
  • De ce? Pentru că sunt tigan, rom. Asta e ură de rasă”, a acuzat solistul.

El a anunțat că nu va plăti amenda și că va merge în instanță să își apere drepturile, având angajat deja un avocat.

Joi, Jandarmeria a anunțat că, alături de Gheboasă, au fost amendați cu o mie de lei alți patru artiști care au urcat pe scena festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca, pe motiv că au cântat melodii cu un conținut limbaj vulgar, licenţios sau rasist.

„În urma analizării imaginilor şi înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancţiuni contravenţionale pentru patru artişti, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conţin un limbaj vulgar, licenţios sau rasist”, a anunţat, joi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Gruparea de Jandarmerie Mobilă Cluj-Napoca a precizat la solicitarea HotNews.ro că este vorba despre Macanache și membrii trupei Paraziții.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro