Sari direct la conținut

[P] Aula Politehnicii București, cel mai modern spațiu pentru evenimente din Capitală

Smile Media
​Aula Politehnicii București, Foto: Politehnica București
​Aula Politehnicii București, Foto: Politehnica București

​Politehnica București este un simbol al educației superioare de calitate și al reușitelor din domeniul științei și tehnologiei. În inima campusului său prestigios se află Aula Magna, un loc cu o arhitectură modernă, gazda unor evenimente reper pentru comunitatea academică și locul unde, anual, mii de tineri își primesc recunoașterea eforturilor, într-o emoționantă ceremonie de absolvire. Totodată, Aula găzduiește nenumărate evenimente culturale, dezbateri, competiții, lansări de proiecte sau conferințe naționale și internaționale organizate de universitate, de parteneri din mediul academic sau economic, de asociațiile studențești sau de alte instituții sau companii de organizare de evenimente.

Simbol al comunității academice și culturale

Inaugurată în 2018, Aula Magna este a treia sală ca mărime a Bucureștiului și cea mai modernă sală de spectacole din Capitală. Încă de la început, Politehnica a dorit ca această aulă să fie un spațiu polivalent, nu doar al universității, ci al întregii comunități, un loc care să găzduiască, în condiții optime, conferințe, spectacole de teatru, de muzică clasică sau alte tipuri de evenimente.

Cu o capacitate de 1.200 de persoane, Aula Magna integrează, atât funcțional, cât și estetic, toate exigențele de acustică, vizibilitate și flexibilitate ale unui spațiu de evenimente. Mai mult decât atât, spațiul ce înconjoară Aula este unul extrem de generos, cuprinzând zone alveolare, fie de așteptare, fie pentru socializare – pentru discuții între grupuri mai restrânse, dar și un spațiu multivalent, care găzduiește evenimente precum expoziții sau sesiuni de autografe.

De-a lungul timpului, Aula Magna a găzduit numeroase evenimente, conferințe naționale și internaționale, prelegeri ale unor personalități marcante, spectacole de teatru, evenimente caritabile, concerte sau proiecții de filme. Aula găzduiește totodată evenimentele marcante ale universității, sărbătorind realizările de excepție ale studenților și absolvenților din cadrul universității, inspirând astfel noile generații de tineri să-și urmeze pasiunea pentru cunoaștere și excelență.

Cu o semnificație profundă, Aula Magna este o sursă de inspirație pentru studenți, profesori și vizitatori din întreaga lume și locul unde cunoașterea și cultura se întâlnesc, pentru a susține o comunitate vibrantă, cea a oamenilor pasionați de știință, de cultură și inspirați de excelență.

Pentru mai multe detalii despre Aula Magna, despre disponibilitatea spațiului și condițiile de colaborare, puteți accesa site-ul http://events.upb.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro