Sari direct la conținut

[P] Cum să faci din grădina ta un paradis de vară?

Smile Media
Cum să faci din grădina ta un paradis de vară?, Foto: Adobe Stock
Cum să faci din grădina ta un paradis de vară?, Foto: Adobe Stock

Vara este anotimpul preferat al multor persoane, iar motivele pentru această preferință sunt numeroase: vremea mai caldă, diversitatea de activități care pot fi realizate, conectarea cu natura. Dacă deții deja o grădină, îți poți planifica amenajarea ei astfel încât să o transformi într-un paradis de vară, iar din acest articol vei descoperi cum poți face mai bine această transformare, pentru a te bucura de clipe cât mai plăcute.

Planifică amenajarea grădinii!

Un prim pas în amenajarea unei grădini de vis, pregătită pentru anotimpul cald, îl reprezintă planificarea. Este util ca înainte de toate să te gândești la tipul de activități pe care ai dori să le desfășori în grădină, respectiv la scopul utilizării spațiului disponibil. Vrei un loc pentru relaxare, unul pentru joaca copiilor, un loc pentru gătit și luat masa în aer liber sau poate câte puțin din toate acestea?

În vederea unei organizări eficiente a spațiului, nu uita să delimitezi grădina, împărțind-o în zone funcționale. Dacă dorești să creezi o zonă de relaxare, poți amplasa hamace și sezlong gradina, iar pentru o zonă de luat masa în aer liber poți opta pentru un grătar, mese și scaune.

Mobilierul de grădină joacă un rol esențial pentru confort și utilitate, astfel că este recomandat să optezi pentru piese rezistente, de calitate, potrivite stilului în amenajare și nevoilor.

Ai șansa de a folosi fiecare colț al grădinii în mod optim, iar planul tău pentru achiziționarea și amplasarea fiecărui element va fi, în acest fel, unul clar.

Nu poți avea relaxarea deplină fără șezlonguri de grădină!

Una dintre piesele esențiale în amenajarea grădinii în vederea obținerii unui loc al relaxării și întreținerii stării de bine este șezlongul. Acesta îți va permite să te relaxezi la soare, citind o carte sau savurând o băutura răcoritoare în zilele toride de vară.

Ia în considerare designul acestuia, dar și materialul, acestea fiind principalele caracteristici care influențează confortul și durabilitatea. Modelele realizate din lemn vor adăuga un aer rustic și natural grădinii, în timp ce variantele din ratan sunt ușor de întreținut și foarte rezistente.

Amplasează-l în locul în care te poți bucura pe deplin de soare și de umbră în diverse momente ale zilei, în funcție de preferințe. Dacă iubești soarele, nu uita totuși să te protejezi împotriva razelor ultraviolete adăugând o umbrelă de soare și folosind protecția de piele adecvată.

Bucură-te de versatilitatea unei căsuțe de grădină!

O simplă casuta de gradina îți poate oferi atât de multe! Poate fi un simplu, dar extrem de util spațiu de depozitare, poate fi un loc de joacă pentru copii sau chiar un mic refugiu. Aceasta este perfectă pentru a depozita unelte, jucării sau alte echipamente, favorizând ordinea în grădină, poate fi transformată într-un mini-studio, într-o cameră de joacă sau într-un loc pentru practicarea unor hobby-uri și va adăuga un farmec aparte grădinii, îmbunătățind estetica.

Optează pentru un model de căsuță care se va potrivi stilului și dimensiunii grădinii, realizat din materiale rezistente la intemperii, cu un design atractiv. Plasează căsuța într-un colț accesibil al grădinii, însă asigură-te că nu va bloca priveliștea și se va integra în mod armonios în peisaj.

Bucură-te la maximum de grădina ta creând câte un colț special destinat relaxării sau divertismentului, însă nu uita și de aspectul practic, funcțional pe care aceasta trebuie să îl aibă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro