Sari direct la conținut

[P] Ghid de amenajare a bucătăriei open space

Ghid de amenajare a bucătăriei open space
Ghid de amenajare a bucătăriei open space, Sursa foto - emag.ro

Vă numărați printre persoanele care se mută la casă nouă sau care vor să-și reamenajeze locuința? Atunci aflați că acest articol vă este dedicat! În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm prin a vă vorbi despre mobila de bucătărie perfectă pentru designul open space. Acest design se numără printre cele mai populare din prezent. De aici și nevoia de a vă enumera piesele de mobilier pe care le puteți alege, în speranța că vă veți convinge de utilitatea lor. Veți afla care sunt cele cinci articole ce vă vor înfrumuseța bucătăria și vă vor aduce visele la realitate. Iar apoi, la final, vă garantăm că vă veți putea mândri întregii familii cu designul încăperii. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Bucătăria se numără printre cele mai importante camere dintr-o locuință, în special dacă sunteți pasionat de gătit. Ce v-ați putea dori mai mult decât un loc în care să vă aduceți ideile la viață și în care să vă puteți relaxa mereu? Pentru a obține un design cât mai facil în timpul gătitului, aflați că aveți nevoie de piese de mobilă de bucătărie specifice, mai ales atunci când vă doriți să amenajați în stil open space. O astfel de încăpere nu numai că vă va oferi mai mult loc de desfășurare, ci va reuși și să dea impresia de spațialitate și luminozitate sporită. Astfel, considerăm necesar să vă sărim în ajutor și să vă enumerăm câteva piese versatile despre care credem că vă vor fi de folos. Urmând sfaturile noastre, vă veți putea amenaja bucătăria în moduri cât mai versatile și moderne. Deci, dacă vă doriți să aflați despre ce este vorba, citiți în continuare.

Prima și cea mai importantă piesă de mobilier este insula pentru gătit. Aceasta va fi piesa principală din bucătăria open space, datorită aspectului său robust și poziționării în mijlocul încăperii. Aceasta poate acționa și drept masă de bucătărie. Totul depinde de modul în care o veți folosi, precum și de modelul pe care îl alegeți. Pe această cale, aflați că aveți la dispoziție trei opțiuni: insula tradițională, modernă sau multifuncțională. Fiecare vine cu caracteristici specifice, așa că haideți să le aflați. Insula tradițională se remarcă pentru aspectul rustic. Este confecționată, de obicei, din lemn și dispune de rafturi pentru depozitare extra. Totodată, veți mai remarca și diverse sculpturi sau imprimeuri pe blatul său. Insula modernă iese în evidență prin aspectul minimalist. Este confecționată din metal sau marmură și vine cu o înălțime tipică, de bar. Iar cea multifuncțională se remarcă prin îmbinarea gătitului cu relaxarea. Veți dispune de spațiu pentru mâncat, pe blatul special amenajat, dar și de spațiu pentru gătit, pe plita încorporabilă sau în chiuveta atașată. Decizia finală stă la latitudinea dumneavoastră. Tot ce contează este spațiul disponibil și bugetul ales.

Scaunele de bucătărie sunt a doua piesă pe care va trebui să o alegeți după insulă. Pentru ca mobila de bucătărie aleasă să fie completă, scaunele nu pot lipsi din ecuație. Vă recomandăm să optați pentru modele moderne cum ar fi cele de bar. Acestea se remarcă prin picioarele înalte și stabile și șezutul îmbrăcat în piele sau materiale textile. Scaunele de bar sunt alegerea perfectă pentru insulă datorită înălțimii de care dispun și aspectului contemporan pe care îl redau.

Cea de-a treia piesă este masa de dining. Deși puteți folosi insula pe tip de masă, totuși, dacă bucătăria dumneavoastră este spațioasă, aflați că puteți amenaja și cu o masă de dining în plus. Alegeți dintre cele rotunde sau ovale pentru un design cât mai primitor și veți vedea cum încăperea va căpăta personalitate.

Dulapurile suspendate sunt a patra piesă ce vă stă la dispoziție. O bucătărie open space se remarcă prin libertatea în mișcare pe care v-o oferă. Așadar, pentru și mai mult spațiu, vă recomandăm să optați pentru dulapurile suspendate, cu rafturi închise sau aparente. Rafturile închise vă vor oferi un aspect minimalist, elegant și clasic. Pe când, cele aparente, vă vor insufla izul de modernism și nonconformism. Totul depinde de modul în care doriți dumneavoastră să redecorați și de detaliile apreciate de familie.

Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cea de-a cincea piesă de mobilă de bucătărie pentru care puteți opta. Este vorba despre măsuța de cafea sau rafturile pentru depozitare suplimentară. Dacă bucătăria dumneavoastră open space se situează în aceeași încăpere cu livingul, vă recomandăm să optați pentru una dintre cele două piese pentru a putea delimita spațiul și oferi un aspect mai ordonat camerei. Măsuța de cafea și rafturile suplimentare vor oferi un loc perfect de relaxare, fără să intervină prea mult în designul camerei.

Acum că ați aflat toate detaliile, sunteți gata de redecorare? Noi așa sperăm! Și mai sperăm și că v-am fost de ajutor. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online.

INTERVIURILE HotNews.ro