Sari direct la conținut

[P] Momente Zen pentru graviduțe: cum să te relaxezi ușor

Momente Zen pentru graviduțe: cum să te relaxezi ușor
Momente Zen pentru graviduțe: cum să te relaxezi ușor, Sursa foto - emag.ro

Perioada sarcinii este una încărcată de emoţii de toate felurile. Acest lucru este normal şi nu trebuie să te sperie, însă e o idee bună să îţi faci timp pentru relaxare ori de câte ori ai ocazia. Nenumărate activităţi te pot ajuta să te relaxezi în timpul sarcinii, trebuie doar să le găseşti pe cele potrivite pentru tine.

Citeşte mai jos câteva sfaturi utile ca să te bucuri de cât mai multe momente Zen în sarcina:

Yoga

Clasele de Yoga reprezintă o modalitate excelentă pentru relaxare, mai ales în perioada sarcinii. Ba mai mult, găseşti chiar clase de Yoga special concepute pentru gravide, sub denumirea de yoga prenatală. Poţi alege să faci astfel de exerciţii acasă, cu ajutorul tutorialelor de pe YouTube sau la un studio ori o sală de fitness ce oferă astfel de programe.

Masaj prenatal

Masajul se număra printre cele mai populare tehnici de relaxare. În timpul sarcinii, poţi opta pentru masaj prenatal dacă îţi doreşti să te relaxezi şi să te bucuri de câteva clipe doar pentru tine. Cea mai bună soluţie este să apelezi la un maseur profesionist, cu experienţă, care să îţi poată oferi cele mai potrivite servicii pentru nevoile tale.

Exerciţii de respiraţie

Dacă îţi doreşti câteva clipe de relaxare, însă nu ai prea mult timp la dispoziţie sau nu vrei să cheltui bani, atunci trebuie să încerci exerciţiile de respiraţie. Acestea sunt foarte uşor de făcut şi le poţi practica oriunde. Găseşti pe YouTube sau pe siteurile de profil exemple de exerciţii de respiraţie pe care să le încerci, dacă nu ai mai făcut asta până acum.

Lectură

O modalitate foarte simplă şi uşoară de a te relaxa, lectura vine la pachet cu o mulţime de beneficii. Te poate ajuta să îţi îmbogăţeşti vocabularul, să îţi antrenezi memoria, dar şi să înveţi lucruri noi. Alege titluri care îţi trezesc interesul, fie că e vorba de romane poliţiste, fie că e vorba de cărţi de parenting.

Plimbări în aer liber

O plimbare în aer liber îţi poate aduce câteva momente de relaxare, unde mai pui că te ajută să rămâi activa în perioada sarcinii. Poţi face plimbări în aer liber oricând doreşti, iar durata potrivită o stabileşti chiar tu. Te poţi plimba 10 minute sau o oră, în funcţie de nivelul de energie şi timpul de care dispui.

Journaling

Să ţii un jurnal pe perioada sarcinii te poate ajuta să îţi găseşti liniştea, dar şi să gestionezi mai bine emoţiile şi stresul. Găseşte câteva minute în fiecare zi pentru a scrie în jurnal, fie că ai un jurnal pe telefon, fie că optezi pentru un caiet sau o agendă. E de preferat să scrii într-un loc liniştit şi confortabil, cum ar fi un fotoliu, terasa sau chiar în pat.

Cumpărături

Cumpărăturile pentru venirea pe lume a bebeluşului te pot ajuta să te relaxezi şi să te ocupi în acelaşi timp de o sarcină esenţială. Fie că eşti în căutare de accesorii precum batista bebeluşului, fie că îţi doreşti un cărucior 3 în 1, dacă shoppingul te relaxează, include-l în programul tău.

Poţi începe cu shoppingul dedicat produselor de bază, precum căruciorul. În cazul în care doreşti un model uşor de folosit şi versatil, îndreaptă-te către un cărucior 3 în 1. Cărucioarele 3 în 1 au de obicei preţuri avantajose şi te scapă de achiziţionarea mai multor produse, de la landou şi până la scaun auto.

Pe lângă căruciorul 3 în 1, e bine să adaugi pe lista de cumpărături şi produse precum scutecele, biberoanele sau hăinuţele din bumbac.

Printre cele mai utile activităţi de relaxare pe perioada sarcinii se număra Yoga, exerciţiile de respiraţie, plimbările în aer liber şi lectura. Încearcă să îţi găseşti timp cât mai des pentru astfel de activităţi, fie că este vorba de câteva minute pe zi, fie că este vorba de câteva ore pe săptămână.

INTERVIURILE HotNews.ro