Sari direct la conținut

[P] Soluţii pentru o bucătărie modernă: de la mobilier modular la obloane

Smile Media
Soluţii pentru o bucătărie modernă: de la mobilier modular la obloane, Foto: Unsplash.com
Soluţii pentru o bucătărie modernă: de la mobilier modular la obloane, Foto: Unsplash.com

O bucătărie modernă nu este deloc greu de amenajat, mai ales dacă faci alegeri inspirate încă din primele etape ale proiectului. Termenul de “modern” nu se referă neapărat la mobilier de ultima generaţie sau la piese foarte scumpe, ci mai degrabă la un spaţiu aerisit, bine organizat şi bine dotat.

Descoperă câteva soluţii pentru o bucătărie modernă:

Mobilier modular

Mobilierul modular este cea mai simplă alegere dacă îţi doreşti o bucătărie modernă.

Acesta se poate contura după preferinţele tale, fără să fie nevoie să aştepţi luni în şir mobila pe comandă sau să cheltui sume mari de bani. Cauta modele cu design simplu, care să se potrivească dimensiunilor casei tale.

Culori neutre

Culorile neutre sunt cea mai bună opţiune dacă îţi doreşti o bucătărie modernă, de care să nu te plictiseşti prea repede. Poţi alege culori precum albastru, bej, alb, gri sau chiar nuanţe de lemn. Găseşti o mulţime de materiale şi piese de mobilier ce imită la perfecţie lemnul, iar acestea se asortează uşor cu alte nuanţe pământii, de la alb şi până la verde sau gri.

Spaţii de depozitare

Dintr-o bucătărie modernă nu pot lipsi spaţiile de depozitare. Optează pentru mobilier cu dulapuri şi sertare suficiente, dar şi pentru rafturi sau etajere. Spaţiul de depozitare este esenţial pentru a găti uşor, dar şi pentru a păstra cât mai bine ordinea în cameră. Dacă ai la dispoziţie o cămară, atunci va fi mai uşor să găseşti loc pentru obiecte diverse şi vei putea renunţa la câteva dulapuri sau sertare.

Aparate pentru gătit

Aparatele pentru gătit chiar îţi fac viaţa mai uşoară în bucătărie. În această categorie intră blenderul, robotul de bucătărie, friteuza cu aer cald, dar şi multicooker-ul sau maşina de pâine. Alege aparatele de gătit în funcţie de stilul de viaţă, de alimentele pe care le consumi cel mai des, dar şi de buget. Nu ai nevoie de o mulţime de aparate de acest tip, ci este important să le găseşti pe cele potrivite nevoilor tale.

O plită pe gaz performanţă

Plita pe gaz este o variantă accesibilă dacă îţi doreşti o bucătărie modernă, însă nu vrei încă să treci la plita cu inducţie. Avantajele plitei pe gaz sunt numeroase. Aceasta se poate achiziţiona uşor, deoarece găseşti o mulţime de variante şi este la fel de uşor de întreţinut. În plus, nu vei depinde exclusiv de alimentarea cu electricitate pentru a găti dacă alegi o plită pe gaz. Mai poţi alege şi un aragaz pe gaz, mai ales dacă eşti în căutarea unei soluţii budget-friendly.

Zona de dining sau de bar

O zonă de dining sau de bar în bucătărie nu este niciodată o idee rea. Aceasta este utilă atât pentru a servi masa, cât şi pentru a-ţi bea cafeaua sau a savura o gustare. În funcţie de spaţiul de care dispui, poţi amenaja o zonă de dining sau de bar. Zona de bar se amenajează foarte uşor şi te poţi chiar folosi de unul dintre blaturile de bucătărie, la care să mai adaugi câteva scaune înalte. Obloane sau rolete pentru geam Chiar dacă bucătăria nu este o cameră în care te relaxezi sau dormi, roletele pentru geam sau obloanele nu strică. Acestea te pot ajuta să controlezi lumina atunci când soarele este prea puternic şi îţi creează disconfort sau când îţi doreşti un strop de umbră.

O hotă puternică

Hota nu poate lipsi dintr-o bucătărie modernă, mai ales dacă îţi place să găteşti. Optează pentru un model performant, care să te ajute să găteşti fără stres. Ai destule variante din care să alegi, de la hote cu filtru de carbon şi până la hote cu evacuare. Dacă îţi doreşti o bucătărie modernă, este o super idee să optezi pentru mobilier modular, dar şi pentru electrocasnice de calitate, care să îţi uşureze viaţa. De asemenea, este foarte bine să ai cât mai multe spaţii de depozitare, pentru a păstra bucătăria organizată indiferent de cât de des găteşti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro