Sari direct la conținut

[P] Tot ce trebuie să știi despre optimizarea SEO

Smile Media
[P] Tot ce trebuie să știi despre optimizarea SEO

​De fiecare dată când îți dorești ca propriul tău site să se regăsească printre primele poziții în căutările folosind motoarele de căutare, răspunsul se rezumă la optimizarea SEO. Fie că vrei să faci întregul proces de unul singur sau preferi să apelezi la experți SEO care să gestioneze întreaga parte de optimizare a website-ului tău, este important să cunoști, cel puțin, bazele acestui domeniu. În general, persoanele care nu au mai avut de-a face cu optimizarea SEO apelează la o echipă specializată, întrucât aceasta poate să furnizeze rezultatele dorite în cel mai scurt timp. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, ne-am gândit să punem la punct, pentru tine, un ghid cuprinzător care să cuprindă tot ceea ce trebuie să știi despre optimizarea SEO!

1. Ce se înțelege prin optimizarea SEO?

Din punct de vedere teoretic, optimizarea SEO este strâns legată de modalitatea în care motoarele de căutare funcționează. Acestea se bazează pe anumiți algoritmi de căutare care, la rândul lor, reușesc să poziționeze site-urile în lista rezultatelor mult mai bine. De aceea, cele mai multe dintre aceste rezultate sunt foarte bine optimizate, pentru că prin acei algoritmi se pot extrage parametri de interes care să furnizeze rezultatele dorite.

2. Când se începe procesul de optimizare SEO?

Potrivit specialiștilor, primul moment în care ar trebui să te gândești la procesul de optimizare SEO este întocmai cel ulterior creării siteului. Altfel spus, poți începe să iei legătura cu firmele de optimizare încă de pe acum, în condițiile în care ai un website bine pus la punct. Ulterior, aceste echipe îți vor putea pune la dispoziție serviciile de optimizare siteuri, însă nu înainte să poți face un studiu de piață prin care să îți dai seama care sunt filmele pe care te poți baza și costurile solicitate. În această categorie intră și cei de la Netring.ro, care oferă servicii variate în funcție de cerințele și de solicitările tale.

3. Care sunt factorii relevanți în optimizarea SEO?

În general, acești factori sunt extrem de variați și se împart în funcție de obiectivele pe care clientul le are. Printre cei mai important astfel de factori se numără:

  • Conținutul – nu este un secret faptul că întocmai conținutul este cel care atrage și face vizitatorul să petreacă mai mult timp pe un anumit site. Astfel, inclusiv la momentul actual se pune foarte mult accent pe partea de conținut, precum și pe calitatea acestuia. Printre cele mai importante aspecte de care este bine să ții cont se numără unicitatea conținutului, elementul de noutate și răspunsul la întrebările cititorilor;
  • Cuvintele cheie – în cazul în care te-ai gândit cum funcționează acești algoritmi aferenți motoarelor de căutare, este momentul să cunoști faptul că aceste cuvinte cheie sunt cele care te vor ajuta să ai o poziționare mult mai bună în rândul rezultatelor motoarelor de căutare. În general, fiecare cuvânt cheie este strâns legat de conținutul de calitate;
  • Link-urile – chiar dacă, în prezent, anumite link-uri își pierd din valoare, acestea reprezintă factorii esențiali în ceea ce privește urcarea în rândul rezultatelor motoarelor de căutare;
  • Optimizarea aferentă dispozitivelor mobile – nimic nu este mai neplăcut decât să ai un site care nu este optimizat pentru dispozitivele mobile. Nu o spunem noi, ci specialiștii în domeniu, care subliniază faptul că tot mai mulți vizitatori ajung pe diferite website-uri direct de pe telefonul mobil. Astfel, este imperios necesar ca website-ul tău să fie optimizat pentru dispozitivele mobile;
  • Căutare vocală – din ce în ce mai des întâlnită în rândul factorilor relevanți in optimizarea SEO, căutare vocală ajută la obținerea unor rezultate favorabile în ceea ce privește motoarele de căutare.

4. Care sunt cele mai bune sfaturi în ceea ce privește optimizarea de tip SEO?

În special cei care apelează la servicii de optimizare de tip SEO pentru prima oară, vor avea parte de soluții optime atunci când apelează la cele mai bune sfaturi în acest sens. Spre exemplu, pe partea de buget, este important să știi care este valoarea maximă spre care te poți orienta. Acest lucru te va putea ajuta să faci o cercetare de piață mult mai bine țintită în funcție de cerințele tale, precum și luând în considerare ceea ce poți să oferi. De asemenea, specialiștii recomandă ca, pe lângă bugetul pe care îl ai alocat pentru acest tip de servicii, să ai alocat un buget adițional, care să reprezinte până la 20% din bugetul inițial. Acesta, la rândul lui, va putea fi folosit doar în caz de nevoie, însă recomandarea noastră pentru tine este să încerci să te încadrezi în ceea ce ai alocat de la bun început. Mulțumită acestui mic truc, vei reuși să eviți orice problemă care și-ar putea face apariția, întrucât vei avea deja un buget adițional spre care te vei putea orienta doar atunci când situația o va impune.

5. De ce este important să știi ce înseamnă optimizarea SEO?

Chiar dacă pare greu de crezut, optimizarea de tip SEO este o tactică utilizată la scară largă și care îți poate oferi un avantaj competitiv foarte bun. Indiferent că preferi să demarezi întregul proces de unul singur sau, pe de altă parte, să apelezi la o firmă specializată în domeniu, ține de tine să știi care sunt obiectivele pe care ți le dorești. Optimizarea de tip SEO îți poate aduce rezultate extrem de benefice, în situația în care inclusiv tu, în calitate de client, oferi echipei cu care lucrezi o direcție foarte bună în acest sens. De aceea, recomandarea noastră pentru tine este să lucrezi îndeaproape împreună cu specialiștii în domeniu, pentru a putea vedea care sunt rezultatele în fiecare săptămână și, implicit, pentru a observa care sunt satisfacțiile pe care le poți avea. Mulțumită tuturor acestor informații, îți va fi mult mai ușor să decizi dacă optimizarea de tip SEO este calea spre care să te îndrepți în acest moment al afacerii tale. Din perspectiva noastră, acest domeniu este unul extrem de volatil, însă foarte benefic și care reușește să te poziționeze foarte bine în rândul motoarelor de căutare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro