Sari direct la conținut

Pană de curent la două mari spitale din București. Timp de două ore au funcționat pe generatoare. „Nu a rămas niciun pacient neoperat sau netratat”

Pană de curent la două mari spitale din București. Timp de două ore au funcționat pe generatoare. „Nu a rămas niciun pacient neoperat sau netratat”
Institutul Clinic Fundeni. Foto: Agerpres

O pană de curent afectează, marți, două mari spitale din București – Institutul Clinic Fundeni și Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, au confirmat, pentru HotNews.ro, reprezentanți ai celor două instituții medicale.

UPDATE: PPC-Enel a reușit să restabilească din rețeaua proprie alimentarea cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„Se lucrează la foc automat pentru remedierea avariei. Au fost toate generatoarele în funcțiune”, a arătat el.

La rândul lor, reprezentanții companiei de distribuție Rețele Electrice, din grupul PPC (fostul Enel) au precizat că incidentul a survenit pe fondul nivelului ridicat al consumului și temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra rețelelor.

„Echipe ale Rețele Electrice intervin pentru restabilirea în cat mai scurt timp a alimentarii cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni și clienții afectați din zonă. În unitatea spitalicească au fost pornite grupuri electrogene, iar consumatorii vitali sunt alimentați”, spun reprezentanții companiei.


Problema a pornit de la un transfomator din rețeaua electrică din zonă, care a provocat câteva întreruperi ale curentului electric, în cursul zilei de marți. Zonele critice din cele două spitale funcționează în acest moment datorită generatoarelor, iar compania care furnizează electricitate în zonă lucrează la remedierea problemei, spun reprezentanții unităților medicale.

La Institutul C.C. Iliescu, situația este în acest moment sub control, iar toți pacienții care au nevoie beneficiază de îngrijiri medicale, inclusiv de intervenții chirurgicale, acolo unde este necesar, a declarat, pentru HotNews.ro., dr. Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului C. C. Iliescu.

„Pacienții sunt în siguranță. Nu a rămas niciun pacient neoperat sau netratat. Din păcate, sunt momente când se întrerupe curentul. Enel (actual PCC – n.red) a promis că problema va fi remediată complet în câteva ore, în cursul zilei de astăzi”, a explicat dr. Șerban Bubenek.

La Institutul Clinic Fundeni sunt în acest moment operații în curs, iar după remedierea problemei, și alți pacienți vor intra în operații, spune managerul spitalului, dr. Anca Coliță.

Potrivit unor surse medicale, temerea personalului medical din cele două spitale este că astfel de întreruperi de curent pot deteriora aparatura medicală.

INTERVIURILE HotNews.ro