Sari direct la conținut

„Păpușa Barbie” a lui Putin a luat foc când o jurnalistă rusă a întrebat-o în public de ce nu are copii

HotNews.ro
„Păpușa Barbie” a lui Putin a luat foc când o jurnalistă rusă a întrebat-o în public de ce nu are copii
Ekaterina Mizulina. Sursă foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

O jurnalistă rusă a fost interogată de către reprezentanții agențiilor de aplicare a legii, după ce i-a adresat o întrebare la o dezbatere cu elevi și studenți Ekaterienei Mizulina, șefa unei agenții de supraveghere a internetului, despre care presa a scris că ar fi implicată într-o relație cu președintele rus, Vladimir Putin.

Publicația 74.ru din regiunea rusă Chelyabinsk a relatat joi despre incidentul care a avut loc în orașul cu același nume, când jurnalista a întrebat-o pe Mizulina de ce nu are copii, relatează Meduza.

Întrebare a fost sugerată ziaristei de către unul dintre tinerii prezenți la eveniment. Publicația 74.ru notează că Mizulina „se opune propagandei fără copii și în favoarea valorilor familiei”.

Următorul dialog a avut loc între Mizulina și jurnalistă, conform presei rusești:

Mizulina: De unde ați luat această informație?

Jurnalistă: Deci așa este?

Mizulina: De unde ați luat asemenea informații? Eu nu discut despre viața personală.

Apoi, potrivit martorilor oculari care se aflau mai aproape de Mizulina, aceasta le-a cerut ofițerilor de poliție să o verifice în baza de date pe jurnalistă.

Mai mulți ofițeri în civil s-au apropiat de ea și i-au cerut să-i vadă documentele, după care i-au fotografiat pașaportul.

„Apoi, forțele de ordine au întrebat-o pe jurnalistă unde a studiat, la ce universitate, la ce facultate și, de asemenea, au întrebat-o ce face unul dintre prietenii ei. Tânărul, care a intrat în câmpul vizual al poliției din cauza participării sale la activitatea asociațiilor politice de opoziție, a fost strigat pe nume”, notează 74.ru.

La 25 septembrie, două proiecte de lege privind interzicerea „propagandei fără copii” au fost depuse la Duma de Stat. Un proiect de lege interzice utilizarea de informații „care promovează refuzul de a avea copii” în mass-media, publicitate și filme. Celălalt proiect de lege introduce amenzi administrative de până la cinci milioane de ruble.

Mai multe instituții media ucrainene și canale Telegram din Rusia au relatat la începutul acestui an că Putin și Mizulina au o relație apropiată. Cu toate acestea, niciunul nu au făcut declarații oficiale pe această temă.

Mizulina, pe care mulți o asemănă cu o păpușă Barbie, este mai tânără decât liderul de la Kremlin cu 32 de ani. Putin va împlini în curând 72 de ani.

Conform The New York Post, „Katya” este istoric de artă cu studii în Marea Britanie.

„Katya Mizulina este complet pe gustul lui Putin”, a declarat Olga Romanova, militantă rusă pentru drepturile omului, pentru postul ucrainean Channel 24, conform sursei citate. „Tipul ăsta de Barbie i s-a potrivit întotdeauna foarte bine”, a adăugat Romanova.

Presa a mai scris despre Putin, care a divorțat de soția sa, Liudmila, în 2014, după o căsnicie de 30 de ani, că are o relație cu fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva, în vârstă de 41 de ani – și se crede că cei doi au împreună doi sau trei copii.

INTERVIURILE HotNews.ro