Sari direct la conținut

Paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă în ambulanță ajunge la închisoare. Decizia este definitivă

HotNews.ro
Autospecială SMURD. Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com
Autospecială SMURD. Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Paramedicul din cadrul SMURD București acuzat că, în timpul unei intervenții la o urgență medicală, a agresat sexual o pacientă a fost condamnat definitiv, miercuri, 26 iulie, la 5 ani și 5 luni de închisoare cu executare. Decizia Curții Militare de Apel București este definitivă. 

Bărbatul în vârstă de 49 de ani este angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” și are grad de plutonier adjunct. 

El a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Militar București, în luna martie, însă paramedicul a contestat sentința. Curtea Militară de Apel București a respins miercuri apelul, ca nefondat. 

Astfel, condamnarea stabilită de prima instanță a rămas definitivă, paramedicul urmând a fi încarcerat în vederea executării pedepsei. Din cei 5 ani și 5 luni vor fi scăzute 11 luni, perioada în care paramedicul s-a aflat în arest la domiciliu.

Pacienta agresată în ambulanță

Incidentul care a stârnit revoltă în rândul opiniei publice s-a petrecut în luna iunie a anului trecut. Un bărbat a sunat la 112 solicitând ajutor pentru iubita sa care avea stări de rău, fiind „aproape inconștientă”.

La fața locului a fost dirijat un echipaj SMURD din cadrul ISU Dealul Spirii, format din trei subofițeri, printre care și bărbatul de 49 de ani. Atât în timpul intervenției la domiciliul pacientei, cât și în drum spre spital, paramedicul, profitând de momentele în care se afla singur cu femeia de 35 de ani, a atins-o în zonele intime și a recurs la acte sexuale.

Potrivit datelor din dosar, comportamentul deviant al paramedicului a fost observat și de ceilalți doi colegi de echipaj. Unul dintre ei l-a surprins pe bărbat „în timp ce îi masa pacientei sânii cu un cub de gheață”. În drum spre spital, l-au lăsat să urce lângă pacientă, deși această atribuție îi revenea șefului de echipaj.

Prin comportamentul lor, au subliniat procurorii, doi colegi ai paramedicului ar fi acceptat tacit ipoteza că acesta ar fi putut să o agreseze sexual pe pacientă în drum spre spital, și s-au amuzat de situație.

Victima a depus plângere la poliție, reclamând că nu a putut să aibă nicio reacție în momentul în care era agresată sexual, din cauza stării precare de sănătate. 

Când a aflat că a fost depusă o plângere împotriva sa, paramedicul a încercat să șteargă urmele, distrugând înregistrarea video a camerei de supraveghere din ambulanță.

Trimis în judecată sub acuzația de agresiune sexuală, acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice, paramedicul a recunoscut că a avut un comportament nepotrivit față de pacientă.

Foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro