Sari direct la conținut

Participă la vânătoarea de deșeuri electrice! Recuperează-le, reciclează-le și dă-le o nouă viață!

Participă la vânătoarea de deșeuri electrice! Recuperează-le, reciclează-le și dă-le o nouă viață!
Participă la vânătoarea de deșeuri electrice! Foto: ECOTIC

14 octombrie este Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice

Ziua de 14 octombrie este din 2018 prilejul cu care o serie de organizații, la nivel internațional, aduc în atenția publicului larg, necesitatea colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și reciclarea acestora. În fiecare an, la nivel mondial, 14 milioane de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice ajung să fie aruncate împreună cu gunoiul menajer. Astfel, sunt pierdute o serie de materii prime importante, unele dintre ele considerate critice: aluminiu, cupru, zinc și multe altele.

Sloganul de anul acesta al campaniei inițiate de WEEE Forum și de membrii acesteia: “Participă la vânătoarea de deșeuri electrice! Recuperează-le, reciclează-le și dă-le o nouă viață!” se axează pe implicarea publicului larg în identificarea echipamentelor electrice pe care le au prin casă, pe care nu le mai folosesc de ani de zile sau sunt stricate și ajung să fie uitate prin sertare sau în diverse spații de depozitare în speranța unei utilizări viitoare.

În ediția de anul acesta au fost intervievate o serie de persoane, la nivel internațional, inclusiv din Romania, legat de motivația acestora în vederea predării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. De asemenea, ei au putut afla și amprenta de CO2 salvată prin predarea de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) către reciclare. Video-ul este disponibil aici.

În cadrul campaniei de promovare a Zilei Internaționale a Deșeurilor Electrice, ECOTIC a filmat o serie de interviuri la puncte de colectare. Una dintre persoane este Claudia, care a ales să predea spre reciclare electronicele uzate la un punct de colectare municipal din București și care consideră că este un obicei pe fiecare dintre noi ar trebui să îl avem. Clipul video este disponibil aici.

Ce acțiuni organizează ECOTIC cu ocazia Zilei Internaționale a Deșeurilor Electrice?

  1. Eveniment aniversar 10 ani de Caravana ECOTIC

În săptămâna 14 -18 octombrie, Caravana ECOTIC, va fi amplasată pentru vizite de la școli și nu numai, în parcarea de la Piața Alba Iulia, Sector 3, București, pentru a marca 10 ani de la începutul traseului acestui muzeu mobil al deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Aici este disponibil un tur virtual al Caravanei ECOTIC.

  • Campanii locale de colectare în: Brașov, Buftea, Joița, Galați, Botoșani și în mai multe localități din județul Prahova. Detalii despre acestea sunt disponibile pe www.ecotic.ro
  • Vizită a producătorilor afiliați ECOTIC la fabrica de reciclare DEEE, GreenWEEE Buzău.
  • Campanii dedicate angajaților din companiile partenere cu ECOTIC.

Vrei să te implici?

Împreună cu compania ta te poți alătura activităților din săptămâna 14- 18 octombrie, iar individual poți participa la competiția de pe social media. Detalii disponibile aici.

Articol susținut de ECOTIC