Sari direct la conținut

FOTO Percheziții DIICOT la frații Andrew și Tristan Tate, într-un dosar de trafic de minori și de persoane, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat

HotNews.ro
Frații Andrew și Tristan Tate. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Frații Andrew și Tristan Tate. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Patru percheziţii au loc miercuri dimineaţă în judeţul Ilfov şi în Bucureşti, într-un dosar ce vizează acuzaţii de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare de bani. Surse apropiate anchetei afirmă că cei vizaţi sunt fraţii Andrew şi Tristan Tate, potrivit News.ro.

„Astăzi, 21.08.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ilfov şi municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor”, potrivit DIICOT.

Percheziții la frații Tate. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Percheziții la frații Tate. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fraţii Andrew şi Tristan Tate vor fi aduşi miercuri la DIICOT pentru a fi audiați, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Percheziții la frații Andrew și Tristan Tate. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reacția lui Andrew și Tristan Tate

Cei doi frați au reacționat prin echipa lor de comunicare, spunând că acuzaţiile „nu sunt încă pe deplin clarificate”:

„DIICOT a efectuat în această dimineaţă, 21.08.2024, o descindere la reşedinţa fraţilor Tate, în cadrul unei percheziţii legate de un nou dosar. Deşi acuzaţiile din mandatul de percheziţie nu sunt încă pe deplin clarificate, acestea includ suspiciuni de trafic de persoane si spălare de bani. Echipa legală a fraţilor este prezentă pentru a se asigura că toate formalităţile se desfăşoară în mod corect. Informaţii suplimentare vor fi oferite pe parcursul zilei de astăzi”.

Frații Andrew și Tristan Tate, trimiși în judecată în alt dosar

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, au fost trimişi în judecată într-un alt dosar pe 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

INTERVIURILE HotNews.ro