Sari direct la conținut

Percheziții în București și Ilfov, după bătaia din spital între două familii din Pantelimon. Ce au găsit polițiștii

HotNews.ro
Polițist la percheziție, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Polițist la percheziție, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Poliţiştii fac marţi dimineaţă 11 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov în dosarul deschis după ce două familii s-au bătut în oraşul Pantelimon, iar apoi conflictul a continuat la camera de gardă a Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală, unde au fost duşi o parte dintre cei implicaţi în scandal, informează News.ro.

Principalii suspecți au fost depistați, a declarat marți dimineața chestor principal de poliţie Bogdan Berechet, după ce mascații au descins la mai multe adrese din București și Ilfov, potrivit Digi 24.

Opt persoane vor fi duse la audieri și pentru administrarea probatoriului.

De asemenea, au fost găsite mai multe obiecte interzise de lege care este posibil să fi fost folosite în curtea Spitalului Pantelimon, a mai precizat Berechet.

„Totodată, la nivelul Poliției Capitalei a fost declanșat planul de măsuri Riposta pentru suplimentarea forțelor de ordine în zonă, și aici vorbim de peste 250 de polițiști și jandarmi tocmai pentru a preveni săvârșirea altor fapte cu violență”, a mai spus Berechet în fața jurnaliștilor.

„În această dimineaţă, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, Poliţiei Sectorului 3, Serviciului Acţiuni Speciale, Poliţiei Canine, împreună cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal ce se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe”, a anunţat marţi dimineaţă Poliţia Capitalei.

La data de 21 septembrie, poliţişti au fost sesizaţi, prin sistemul 112, de către angajaţii unei unităţi medicale din Sectorul 2, cu privire la un scandal la camera de gardă a Spitalului Pantelimon din București.

„Au intrat cu bâte, cu furci şi cu săbii, din ce am putut vedea în urma analizei imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din unitatea de primiri urgenţe. Au fost cam 10-15 persoane care au oprit în faţa porţii spitalului, au coborât în fugă şi efectiv au intrat fără nicio reţinere, fără a putea fi opriţi, în camera de gardă, în căutarea primelor victime, sosite cu mijloace proprii. Au fost foarte agresivi. Din fericire, personalul medical nu a fost agresat fizic, sunt doar foarte speriaţi. Au lovit aparatură, au distrus un birou şi au dat cu bâta într-un calculator. Au ameninţat, au făcut scandal şi au părăsit repede unitatea de primiri urgenţe pentru că şi-au dat seama că sosesc organele de poliţie care fuseseră deja alertate de către personalul medical prin 112”, a declarat sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Pantelimon, Fiorela Mitoiu, care este şi medicul şef al UPU de la Spitalul Sfântul Pantelimon. 

Polițiștii caută la percheziții și obiectele folosite în timpul conflictului.

„În vederea administrării materialului probator, în această dimineaţă, poliţiştii Capitalei pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, pentru depistarea persoanelor, precum şi a bunurilor de interes în cauză.”, a precizat Poliţia Capitalei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

În urma investigaţiilor au fost identificate 19 persoane implicate în incident. 12 dintre persoanele participante la conflict au fost audiate, iar pentru 6 dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă.

Alte 4 persoane sunt în spitale pentru investigaţii medicale, aflându-se sub paza poliţiştilor. La acest moment sunt căutate alte 3 persoane implicate în scandal pe care polițiștii le-au identificat.

„În urma verificărilor, a rezultat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii, cauzate de relaţia dintre un bărbat şi o femeie. În urma intervenţiei imediate au fost identificate 19 persoane implicate în incident. 12 dintre persoanele participante la conflict au fost conduse la unitatea de poliţie pentru audieri, fiind şi la acest moment în custodia poliţiştilor”, a informat duminică IPJ Ilfov.

INTERVIURILE HotNews.ro