Sari direct la conținut

Percheziții în trei țări la un mare producător de armament. Suspiciuni de corupție și trafic de influență

HotNews.ro
Percheziții în trei țări la un mare producător de armament. Suspiciuni de corupție și trafic de influență
Compania Thales, cercetată în două anchete Foto: Stevens Tomas/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poliţia din Franţa, Spania şi Olanda a percheziţionat birourile furnizorului francez de echipamente militare Thales, între zilele de miercuri şi vineri, ca parte a unei anchete de corupţie, a declarat sâmbătă o sursă judiciară, pentru Reuters, transmite News.ro.

Un purtător de cuvânt al Thales a confirmat pentru Reuters că au avut loc percheziţii, dar nu a oferit alte detalii în afară de a spune că Thales cooperează cu autorităţile.

Percheziţiile au făcut parte din două anchete diferite, a spus sursa judiciară, confirmând o informaţie difuzată de postul de ştiri francez BFMTV.

Una a fost deschisă în 2016 pentru suspiciunea de corupţie a unui funcţionar public străin, conspiraţie criminală şi spălare de bani legate de vânzarea de submarine şi construirea unei baze navale în Brazilia, a spus sursa.

A doua a fost deschisă în iunie 2023 pentru presupuse fapte de corupţie şi trafic de influenţă, conspiraţie criminală şi spălare de bani, legate de vânzarea de echipamente militare şi civile în străinătate, a spus sursa.

„Thales subliniază că respectă cu stricteţe reglementările naţionale şi internaţionale. Compania a dezvoltat şi implementat un program global de conformitate care îndeplineşte cele mai înalte standarde din industrie”, a spus purtătorul de cuvânt al Thales.

Investigaţiile sunt încă în desfăşurare.

INTERVIURILE HotNews.ro