Sari direct la conținut

Pericolul din farfuria cu fasole și cârnați sau mici de 1 Decembrie

HotNews.ro
Fasole cu afumatura, Foto: Natalia Mylova | Dreamstime.com
Fasole cu afumatura, Foto: Natalia Mylova | Dreamstime.com

Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sărbătoare pentru români, iar pe masă se regăsesc și preparatele tradiționale precum fasole cu cârnați sau mici cu muștar. InfoCons atrage atenția că un astfel de meniu poate conține până la 68 de aditivi alimentari.

O simplă masă compusă din fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950, atrage atenția InfoCons.

Un astfel de meniu poate însemna și 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr și o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.

(Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro