Sari direct la conținut

Peste 1.200 de detinuti eliberati dupa o luna, intr-un an cifra va depasi 8.000. Circa 70-80% se vor intoarce inapoi – sindicat Administratia Penitenciarelor / Tudorel Toader: Cifrele ANP arata ca doar 674 de persoane au fost puse in libertate

HotNews.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor il contrazice pe Tudorel Toader, care a spus luni ca in urma recursului compensatoriu au fost eliberati doar 650 de detinuti.

UPDATE 14.27 Ministrul justitiei scrie pe pagina sa de Facebook ca datele ANP arata ca intre 19 octombrie si 15 noiembrie au fost puse in libertate doar 674 de persoane.

UPDATE 11.04 „Cei de la sindicat v-au dat o informatie absolut eronata si imi place sa cred ca intentionat au facut asa”, a declarat joi Tudorel Toader.

„Ministrul Justitiei dezinformeaza Parlamentul afirmand ca, in prima luna aplicare, au fost pusi in libertate in plusun numar de 650 de detinuti, avansand cifra de 25.093 detinuti ramasi in penitenciare. In realitate –conform site-ului ANP– in penitenciare sunt 24.464 detinuti.

In concluzie, conform statisticii oficiale a ANP, de la punerea in aplicare a legii recursului compensatoriu au fost liberati in plus peste 1.200 de detinuti (aproape dublu fata de cat a anuntat ministrul), urmand ca numarul celor liberati in plus sa depaseasca in primul an de aplicare cifra de 8.000 conform estimarilor noastre.

Ceea ce inseamna practic, avand in vedere ca cea mai mare parte (70 – 80%) se intoarce in perioada susamintita, ca vom avea un plus de cel putin 5.000 de infractiuni fata de dinamica normala a criminalitatii. La fel de probabilpvom avea beneficii zero in ceea ce priveste modernizarea sistemului penitenciar, avand in vedere ca investitiile de anvergura in modernizarea penitenciarelor inca sunt la stadiul de anunt”, se afirma intr-un material de pe site-ul oficial al Federatiaei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro